I ovog petka na Gradskom trgu biće održan protest pod nazivom “Sloboda za Aleksandra”. Na ovom protestu od 18 h izmedju ostalog govoriće I Valjevac Bogoljub Arsenijević Maki, navodi se u saopštenju organizatora: 

“Naš sugrađanin Aleksandar Obradović je uz profesorku Biljanu Stojković ovogodišnji dobitnik nagrade Dobar primer Novog Optimizma” koju dodeljuje Udruženje Novi Optimizam. Aleksandar je pokazao šta znači biti građanin, boriti se za istinu, pravdu i javni interes u teškim društvenim okolnostima. Aleksandar bi trebalo da primi nagradu 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava

 U petak, 22. novembra biće 66 dana od kada je uhapšen i 40 od kada mu je kućnim pritvorom ograničena sloboda kretanja.

„Javno tužilaštvo i policija postoje da bi gonili zbog sumnje da su izvršena krivičnih dela. Obradovića gone, ali ne zbog osnova sumnje da je krivično delo izvršeno, gone ga zato što moraju ili zato što misle da moraju. Zbog stvarnog ili pretpostavljenog političkog uticaja sina involviranog predstavnika GIM. To osnovno pitanje je, ne samo sa etičke strane, ne samo zbog odnosa moćnika i nezaštićenog građanina, već i zbog krivičnopravnih razloga postavljeno naopačke. Onaj ko je otkrio radnje za koje postoje ne samo posredne činjenice, već i dokazi bar za osnove sumnje protiv drugih moćnih i privilegovanih, postao je žrtva države, tj. njenih organa – ne samo policijskih, već i pravosudnih. Od svih subjekata koji su uključeni u ovaj slučaj, nepravedno označen kao afera trgovine oružjem, jer je on u suštini pravosudna afera, jedini kojeg ne terete ni posredne činjenice dovoljne za osnov sumnje, jeste Aleksandar Obradović, danas u tzv. kućnom pritvoru”. Vesna Rakić Vodinelić, Peščanik, 16.11.2019.

 Pokažimo solidarnost, stanimo uz Aleksandra, njegova pobeda biće pobeda svih nas, savesnih i odgovornih građana. Dođimo na protest i potpišimo peticiju na Gradskom trgu u petak 22. novembra u 18 časova.

Aleksandru će na Gradskom trgu podršku pružiti: dr Čedomir Čupić, profesor Fakulteta političkih nauka, Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, Miodrag Simović, student “1 od 5 miliona” i Bogoljub Arsenijević Maki.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа. Nеоphоdnа pоljа su оznаčеnа *

Pročitajte još

Prijava povratnika iz inostranstva 24 sata od ulaska u SRB

Građani Srbije koji od danas posle 18 časova uđu u zemlju biće pod posebnim zdravstvenim n…