Opšta bolnica Valjevo, Podružnica Srpskog lekarskog društva i Služba pneumoftiziologije OB Valjevo, kao domaćini, ove godine svečano obeležavaju Slavu Sveti lekari i besrebrenici Kozma i Damjan, u četvrtak 14, novembra 2019. godine.

Sveta Arhijerejska Liturgija počinje u 8.30 sati u crkvi svetih Kozme i Damjana koja se nalazi u krugu valjevske bolnice, a nakon nje će biti rezanje slavskog kolača. Od 11 časova u Sali Edukativnog centra Opšte bolnice Valjevo upriličen je prigodan program, nakon koga će biti koktel ručak i druženje.

Obeležavanje slave medicinara ima dugu tradiciju u ustanovi, a od dana osvećenja Hrama svetih Kozme i Damjana, liturgija i lomljenje slavskog kolača se obavljaju u njemu.

Ove godine je domaćin slave Služba pneumoftiziologije, a iz godine u godinu se službe domaćini smenjuju i imaju priliku da predstave svoje odeljenje i na ovaj način. Sledeće godine domaćin slave biće Odsek onkologije sa palijativnom negom, jer će oni preuzeti deo slavskog kolača i na taj način simbolično nastaviti obeležavanje slave i zaštitnika medicinara u Opštoj bolnici Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…