Aleksandar Obradović, nedavno u tajnosti uhapšeni radnik „Кrušika“, je svojim otkrićem da je firma koja se povezuje sa ocem ministra policije Nebojše Stefanovića faktički pljačkala valjevski „Кrušik“ celoj Srbiji održao lekciju o moralu, istini i pravdi. On je time otvorio Pandorinu kutiju iz koje će na sve strane poleteti brojne afere i kriminalne radnje naprednjačke vlasti. Aleksandrova lekcija će ih skupo koštati.
Ovu lekciju je najpre održao potpredsedniku Srpske napredne stranke i ministru Nebojši Stefanoviću koji je Aleksandrovim tajnim hapšenjem pokušao da sakrije to da je firma „GIM“ koju je zastupao njegov otac Branko Stefanović od „Кrušika“ kupovala minobacačke mine po cenama koje su znatno niže od tržišnih i tako nanela štetu „Кrušiku“ i državi kao vlasniku ovog preduzeća. Te cene su bile znatno niže čak i od onih po kojima je „Кrušik“ svoje proizvode prodavao državnoj firmi Jugoimport SDPR, koja je decenijama najvažniji izvoznik oružja proizvedenog u fabrikama srpske namenske industrije. Da ne govorimo o tome da se oružje koje je „Кrušik“ prodao „GIM“-u preko raznih kanala na kraju našlo u rukama ekstremista u Jemenu o čemu su pisali mediji širom sveta, što je dodatno nanelo štetu i „Кrušiku“ i našoj zemlji.
Srpskoj policiji i tužilaštvu Aleksandar Obradović je pokazao da se građani ne mire sa ćutanjem onih koji bi po Ustavu i zakonu trebalo da štite taj isti Ustav i zakone. Neverovatno je da su oni koji toliko vole da se pohvale svojim akcijama hapšenja širom Srbije baš ovo hapšenje pokušali da sakriju od javnosti. Još neverovatnije je što su mislili da će uspeti u tome.
Održao je Aleksandar lekciju i svom advokatu koji je iz neobjašnjivih razloga nedeljama izbegavao da za svog klijenta zatraži zakonom predviđeni status uzbunjivača koji bi ga zaštitio od progona, ćutao o njegovom hapšenju i čak uveravao njegovu porodicu da i oni o tome ćute, iako je jasno da je javnost i njen pritisak najsnažniji Aleksandrov adut da pobedi u borbi sa kriminalizovanom naprednjačkom državom.
Svojim postupkom Aleksandar je postideo i sve one kojima se bezuspešno obraćao nudeći im da obelodane dokaze o sumnjivom poslovanju „Кrušika“, a koji su to iz samo njima znanih razloga odbili da urade. Кoleginice i kolege iz „Кrušika“ je zadužio tako što je branio i njihovo dostojanstvo i „parče hleba“ koje, iako svesni svega što se u „Кrušiku“ događa. strahom paralisani ćuteći zarađuju.
Jasno je da Aleksandar Obradović nije uradio ništa zbog čega bi trebalo da bude uhapšen i pritvoren. Jasno je i da bi zbog svega što je otkrio neko drugi trebalo da bude u zatvoru. Aleksandar zato mora da pobedi, jer je njegova pobeda i pobeda svih građana koji žele da žive u normalnoj zemlji u kojoj se zakoni poštuju, a državni organi rade svoj posao.
Zato i svi mi moramo da pomognemo Aleksandru i brojnim drugim ljudima poput njega koji ne žele više da trpe očiglednu nepravdu i da se povlače pred nasilnom i kriminalnom vlašću. Iza Aleksandra Obradovića iz Valjeva će doći mnogi drugi iz cele Srbije koji će ohrabreni njegovim delom dići svoj glas nepristajanja na ponižavanje zdravog razuma i uništavanje jedne zemlje.
Demokratska stranka u Valjevu stoga podržava inicijativu koleginica i kolega iz Lokalnog fronta i pridružiće se okupljanju u znak podrške Aleksandru Obradoviću u petak 18. septembra od 13:30 do 16 časova na Gradskom trgu. Aleksandar mora da pobedi.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…