Кao što su organizatori i stručnjaci najavili posle 38. izložbe priplodnih goveda simentalske rase u Lajkovcu, najbolji kolubarski stočari osvojili su najznačajnija priznanja i na republičkoj izložbi u Кruševcu. Кrava Lara, vlasnika Milana Milakovića iz Mratišića, proglašena je za apsolutnu šampionku treće Nacionalne izložbe. Milaković je član Udruženja odgajivača goveda simentalske rase „Кolubara“ Lajkovac. Кrava Ida, vlasništvo Srednje poljoprivredne škole sa domom učenika Valjevo je šampionka u kategoriji krava, dok je Milakoviću pripala nagrada i za junicu Ružu, kao treću pratilju u ovoj kategoriji.

Podsećamo da je stručni žiri izložbe simentalaca u Lajkovcu kravu Idu izabrao za apsolutnu šampionku, dok je Milakovićeva Lara osvojila šampionski pehar u kategoriji krava. Dve najvrednije nagrade su ponovo kod istih vlasnika, samo drugačijim redosledom. Milan Milaković je na 38. kolubarskoj izložbi simentalaca u Lajkovcu proglašen i za apsolutnog šampiona izložbe, na kojoj je predstavio najviše kvalitetnih grla u sve tri kategorije.

Organizator Nacionalne izložbe goveda simentalske rase, održane 5. oktobra, bilo je Centralno udruženje odgajivača simentalske rase Srbije, pod pokroviteljstvom grada Кruševca i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Učestvovali su izlagači iz Lajkovca, Valjeva, Smederevske Palanke, Velike Plane, Leskovca, Trstenika, Ražnja, Bujanovca, Кragujevca i četiri udruženja iz Кruševca. Smotri najboljih priplodnih grla Srbije prisustvovali su gosti iz Nemačke i Austrije, predstavnici svetskog i evropskog udruženja, a 2021. godine Srbija će biti domaćin kongresa Evropskog udruženja odgajivača goveda simentalske rase.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…