Posle letnje pauze, u septembru je u Domu zdravlja Valjevo započet novi ciklus besplatnih preventivnih pregleda za kolektive. Ovog vikenda zdravlje je prekontrolisao deo zaposlenih Centra za socijalni rad „Кolubara“, a prethodnog privatna firma „Кing Кomerc“. Služba polivalentne patronaže izmerila je nivo šećera, holesterola i triglicerida, telesnu masu i visinu, izračunala bodimas indeks i popunila tzv. preventivnu kartu. Za žene, koje su bile u većini, Patronaža je realizovala i vrlo korisnu obuku za samopregled dojke. Usledio je pregled specijaliste opšte medicine, uz kontrolu pluća i krvnog pritiska, zatim ultrazvuk stomaka, a za žene i pregled u Ginekološkoj službi.
Akcija se, na inicijativu Službe polivalentne patronaže, sa ciljem poboljšanja javnog zdravlja, sprovodi već tri godine. Pregledi su, po utvrđenom planu, uvek subotom u prostorijama Doma zdravlja. Do sada su priliku za besplatne preventivne preglede svojih zaposlenih iskoristile skoro sve osnovne i srednje škole sa područja Grada Valjeva, Gradska uprava, druge ustanove, pojedina javna i privatna preduzeća.
Ustanove i preduzeća, javna ili privatna, zainteresovana za besplatnu kontrolu zdravlja svojih zaposlenih mogu se javiti Službi polivalentne patronaže na telefone 014/ 315-00-78 i 064/ 8321-992.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …