Rotari klub Valjevo, u saradnji sa nekoliko privrednika i nevladinih organizacija iz Valjeva i Beograda, ovog leta je nabavio i donirao Ekološkom društvu “Gradac” solarne panele za snabdevanje električnom energijom eko-bivaka na Šarenom platnu. Vrednost donacije je oko 250.000 dinara, komplet obuhvata dva panela od po 330 vati, ukupne izlazne snage oko jednog kilovata, četiri akumulatora za skladištenje energije i pripadajuću opremu, što je sve već namontirano i stavljeno u funkciju u eko-bivaku. Tim povodom, predstavnici Rotari kluba Valjevo u subotu su posetili objekat Ekološkog društva pored reke Gradac i postavili prigodnu tablu sa informacijama o donatorima solarnih panela.
Prema rečima Predraga Markovića, člana Predsedništva EКOD “Gradac”, donacija Rotari kluba i njegovih partnera će omogućiti osvetljenje, rad frižidera i uključenje električnih aparata i alata prilikom izvođenja zanatskih radova na ovoj lokaciji, što je od velikog značaja za valjevsku ekološku organizaciju, pošto drugog načina za obezbeđenje električne energije do sada nije bilo. Ekološki bivak na Šarenom platnu je preko leta mesto gde se u velikom broju okupljaju ljubitelji Gradca, ribolovci i drugi posetioci i električna energija će doprineti da se njihov boravak na ovom mestu učini znatno prijatnijim, istakao je Marković.
Rotari klub Valjevo već godinama aktivno učestvuje i donira sredstva za realizaciju brojnih ekoloških projekata i ova aktivnost, donacija solarnih panela Ekološkom društvu “Gradac”, izvanredno se uklopila u takvu politiku naše organizacije, istakao je David Maksimović, predsednik valjevskih rotarijanaca.
Prilikom susreta na Šarenom platnu dogovorena je dalja saradnja sa valjevskim ekolozima, Rotari klub Valjevo će u narednom periodu finansijski pomoći realizaciju projekta rekonstrukcije i adaptacije postojećeg sanitarnog čvora kod eko-bivaka na Šarenom platnu, koji će imati dva toaleta i dve tuš kabine sa pripadajućom opremom, uz formiranu i postavljenu ekološku septičku jamu, takozvani bio-disk.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …