U petak 30. avgusta u 20 časova na tribini „Pod lipom“ (Plato ispred stare železničke stanice Valjevo, Železnička 7) razgovaraćemo o položaju porodice u savremenom društvu.

Ratovi devedesetih, inflacija ekonomska propast države, gubitak posla i egzisticiona neizvesnost velikog broja građana kao i urušavanje sistemskih vrednosti i razaranje institucija uzroci su krize porodice.

Borba za preživljavanje najvećeg broja porodica na javnoj sceni i borba za bolje društveno pozicioniranje i bogaćenje na drugoj strani socjalno raslojenog srpskog društva osnovni su razlog otuđenosti unutar porodice, zanemarivanje vaspitne uloge roditelja, odsustvo emocionalne podrške deci, starima i bolesnima i sve učestalije pojave nasilja i zlostavljanja.

O tome da li je ova vlast svesna problema i sposobna da ponudi sistemska rešenja, donese neophodne zakone, kažnjava nasilje, menja kolektivnu svest, pruža pravovremenu i adekvatnu podršku socijalno ugroženim, označi zanemarene i zlostavljane i osnaži porodicu govoriće  gosti tribine: Ivan Kostić, potpredsednik Dveri i Radoš Pejović, član predsedništva Dveri.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…