Juče je u Lajkovcu, na ulasku u varoš iz pravca Valjeva, otvorena nova i moderno uređena Zelena pijaca. Pokrivena je, ima 30 tezgi i mlečnu halu sa vitrinama. Izgradnja pijace trajala je nekoliko meseci, uključujući zimsku pauzu, i koštala je 17 miliona dinara. Njome će upravljati komunalno preduzeće „Gradska čistoća“. Ovakvih tipskih pijaca ima samo nekoliko u Srbiji: u Beogradu i Smederevu. Obilazeći sa saradnicima moderno izgrađeni i opremljeni objekat i razgovarajući sa građanima, predsednik opštine Andrija Živković izjavio je da je to značajan događaj za Lajkovac.

-Našim sugrađanima će sigurno trebati vremena da se naviknu na novo mesto, ali uslovi su itekako bolji, a posećenost prvog dana izuzetna, možda i preko očekivanja. Trudićemo se da u narednom periodu uredimo ceo prostor i da ovaj deo Lajkovca postane poljoprivredno-prodajni. To znači da planiramo modernu stočnu pijacu i „buvljak“ poput onog u Šopićima. Preko puta je zgrada nekadašnje „Pobede“, a sada stara zgrada komunalnog preduzeća, za koju koju ćemo rebalansom odvojiti sredstva i zatim je dati u zakup za gradsku kafanu kako bismo upotpunili ponudu. Očekujem da će za dve-tri godine ovaj deo Lajkovca imati novu konturu i biti prepoznatljiv.

Prvi dan nadmašio je sva očekivanja, s obzirom da je bilo dosta komentara da će se prodavci i građani teško navići na novu lokaciju, udaljenu od centra. Sve tezge bile su popunjene, kao i okolni prostor, na kojem su proizvođači nudili rasad povrća, sadnice voća i cveće. Izmeštanje pijace iz centra grada deo je šireg plana za uređenje centra Lajkovca:

  • Uklonjene su tezge sa stare neuslovne pijace u blizini zgrade Opštine i već sledeće nedelje tu počinjemo izgradnju gradskog parka. Privodimo kraju uređenje platoa sa fontanom ispred opštinske zgrade, tako da zajedno sa parkom i privatnim stambeno-poslovnim objektima izgrađenim u poslednje vreme centar Lajkovca dobija novu fizionomiju, rekao je predsednik Andrija Živković.
Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …