Istorijski uspeh za Odbojkaški klub Železničar i fantastična promocija Lajkovca! Posle trofeja Кupa Srbije, Želja je u četvrtak uveče postao i šampion države! U petoj, odlučujućoj utakmici finalne serije plejofa Superlige Srbije za odbojkašice, Lajkovčanke su u Staroj Pazovi ubedljivo savladale Jedinstvo sa 3:0, po setovima 25:13, 25:23 i 25:21. Nikada u ženskoj odbojci jedan tim iz tako malog mesta nije osvojio „duplu krunu“, niti bio šampion. Za 14 godina, otkada se igra plej-of, prvi put prvak Srbije nije ekipa iz Beograda. Takođe se prvi put dogodilo da tim koji je poveo sa 2:0 u finalnoj seriji nije osvojio titulu. U Jedinstvu su imale izvanrednog protivnika, ali je u ovom trenutku Železničar kvalitetniji i iskusniji, što je dokazao fantastičnim preokretom u plej-ofu i ubedljivom igrom u poslednjem meču.

Šampionski pehar kapitenu Železničara Ivani Lazarević uručio je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, dok su zlatne medalje odbojkašicama podelili prvi potpredsednik OSS Đula Mešter, naš proslavljeni reprezentativac, i Zoran Popović, predstavnik banke Poštanska štedionica. Ogromne zasluge za uspehe OК Železničar pripadaju predsedniku kluba Živoradu Lazareviću, koji je sve vreme verovao u viziju velikog kluba iz malog grada. Sjajno je tim poslednjih meseci vodila Mirjana Musulin, zamenivši zbog bolesti Dragutina Baltića. Razigrala je još par odbojkašica i time „produžila“ klupu, što se pokazalo vrlo bitnim u završnom maratonu.

U sastavu Železničara najefikasnija je bila Mlađenović sa 12 poena, Savić i Lukić su upisale po 10, a Gajić osam poena. Maja Savić je imala šest blokada, a Gajić četiri. Uz dizača Ivanu Lazarević, to su bile i najzapaženije igračice na parketu hale u Staroj Pazovi. Jedinstvo je u ovom meču delovalo znatno nervoznije, a do izražaja je došlo iskustvo Železničara koje je donosilo preko potrebnu smirenost. Sjajna je bila podrška stotinak navijača iz Lajkovca (domaćin nije mogao dati više mesta zbog malog kapaciteta hale), koji su vrlo često bili glasniji od domaće publike.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …