Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na otvaranje izložbe novinarke i istoričarke dr Mile Mihajlović, „Za srpsku vojsku – jedna zaboravljena priča“, u Valjevu, u Art holu Centra za kulturu, u četvrtak 21. marta, sa početkom u 19.00 časova.

Dr Mila Mihajlović, književnik, prevodilac, istoričar i novinar RAI televizije, živi i radi u Italiji, u Rimu. Autor je nekoliko istorijskih knjiga, prevoda, dobitnik brojnih priznanja u Italiji i Srbiji za svoj doprinos kulturi i povezivanju dva naroda.

Izložba „Za srpsku vojsku – jedna zaboravljena priča“ obuhvata fotografije preuzete iz istoimene knjige dr Mile Mihajlović. Autorka opisuje povlačenje srpske vojske i naroda do albanske obale Jadrana, evakuaciju preko mora u Italiju i, kasnije, na Krf i Bizertu, najznačajniju i najsloženiju operaciju pružanja međunarodne pomoći i spasa svih vremena. 

Izložba se organizuje u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu iz Beograda, u okviru programa obeležavanja Dana Grada Valjeva, a za posetioce će biti otvorena do 31. marta.

Više o izložbi, možete pročitati na: http://pslanguagecafe.com/izlozba-fotografija-za-srpsku-vojsku-jedna-zaboravljena-prica-u-valjevu/

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …