U petak u 18 sati, po peti put, na Desankinom trgu u Valjevu građanski protest. Toga dana je 08. mart, Međunarodni dan žena. Iako je pre više od sto godina počela borba za ravnopravnost žena, do danas u Srbiji ni blizu nije ostvarena. Naprotiv! Više je nezaposlenih Valjevki od Valjevaca. Žene su slabije plaćene od muškaraca. Nema Valjevki tamo gde je moć, gde se odlučuje. Žene u Valjevskim selima su glavna radna snaga, ali nisu zvanično zaposlene, niti su nosioci domaćinstava. Valjevke nemaju imovinu. Žene nisu ravnopravne ni na sudu. Mlade Valjevke napuštaju Valjevo.

Vlast u Srbiji je ženomrzačka. Vlastodršcima nisu po volji samostalne, sposobne žene sa intergritetom. Vlastima nisu potrebne žene kao što su Marija Lukić i Hana Selimović. U Srbiji svakog dana iskače nekakav Jutka.

Valjevke, ne prihvatajte jednodnevnu ljubaznost i crveni cvet samo za 08. mart. Zahtevajte ravnopravnost i dostojanstvo svaki dan. Valjevke, borite se i izborite da se zaista čuje vaš glas, svuda i na svakom mestu. Dođite u petak na Desankin trg u 18 časova. Na protestu će govoriti Irena Živković predsednica udruženja gradjana “Izbor postoji” i Janko Baljak filmski reditelj.

Valjevci, pridružite se sugrađanakama, podržite ih u petak 08. marta ali i svaki drugi dan.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …