Od sredine septembra do danas Dom zdravlja Valjevo sproveo je besplatne preventivne sistematske preglede za kolektive Valjevske gimnazije, Osnovne škole „Milovan Glišić“ iz Valjeva, OŠ „Milovan Glišić“ iz Valjevske Кamenice i OŠ „Sveti Sava“ iz Popučaka. Akcija se, na inicijativu Službe polivalentne patronaže, sprovodi već tri godine i daje odlične rezultate. Neki školski kolektivi koriste priliku da jednom godišnje obave ovakve kontrole zdravlja. Pregledi su, po utvrđenom planu, uvek subotom u prostorijama Doma zdravlja.
Ove subote prekontrolisano je zdravlje 20 zaposlenih iz Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Popučaka. Služba polivalentne patronaže izmerila im je nivo šećera, holesterola i triglicerida, telesnu masu i visinu, izračunala bodimas indeks, uz popunjavanje preventivne karte. Svi su prošli pregled specijaliste opšte medicine, uz kontrolu pluća i krvnog pritiska, zatim ultrazvuk stomaka, a žene i pregled u Ginekološkoj službi. Pojedinci sa parametrima ili zdravstvenim pokazateljima koji odstupaju od dozvoljenih posavetovani su da se obrate svom izabranom lekaru, urade dodatne biohemijske analize ili budu upućeni kod specijaliste.
Zbog januarskih praznika sledi pauza do kraja tog meseca, kada će krenuti pregledi za Muzičku školu, a posle toga za kompaniju „Bosis“. Ustanove i preduzeća, javna ili privatna, zainteresovana za besplatnu kontrolu zdravlja svojih zaposlenih mogu se javiti Službi polivalentne patronaže na telefone 014/315-00-78 i 064/8321-992.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …