U četvrtak,25. oktobra, od 19 i 30 časova, u okviru koncertne sezone “Sva lica muzike”, jedna od srpskih najznačajnijih pijanistkinja, Nada Kolundzija će u svečanoj sali valjevske muzičke škole izvesti koncert u okviru svoje ovogodišnje turneje Udah- Izdah zvuka. Projekat podržan od Ministarstva kulture i informisanja, predviđa nastupe u 6 srpskih gradova, među kojima je i Valjevo. Ovaj program jeste koncertna promocija trostrukog albuma UDAH/IZDAH – Mala antologija muzike za klavir (1914– 2014), koji je proglašen Albumom godine 2017. od strane prestižnog kulturnog magazina, Muzika klasika.
Izdanje se sastoji iz tri kompakt diska sa preko tri sata muzike i prateće knjige na srpskom i engleskom jeziku. Izdavač je Vertical Jazz Production, Beograd (maj 2017).
Publika će na koncertu imati retku priliku da čuje аkustični klavir u kombinaciji sa muzičkom matricom i klavirom igračkom, kao i kompozicije za muzičku kutijicu. Koncert će biti propraćen slajd prezentacijom sa tekstovima, fotografijama i delovima partitura. Uvodnu reč držače muzikolog Ivana Miladinović Prica, urednica knjige. Od snimljenih video materijala sa turneje biće montiran dokumentarni film a umetnica će muzičkoj školi  pokloniti po primerak izdanja.
Kao naš najznačajniji interpretator i promoter savremene muzike, Nada Kolundžija je svojim istančanim ukusom sastavila zbirku koja „ozvučava“ burno stoleće muzike, u širokom luku od avangardne i eksperimentalne muzike, preko minimalizma i postminimalizma, do misticizma, filmske muzike i džeza (Arvo Pert, Luj Andrisen, Filip Glas, Skot Pender, Lola Perin, Dejvid Leng, Tobi Tvajning, Jakob ter Veldhajs, Galen H. Braun, Janis Kirjakidis, Vuk Kulenović, Vilijam Dakvort, Anton Batagov, Katarina Miljković, Ivana Stefanović, Milos Raičković, Miroslav Savić, Dušan Bogdanović, Miodrag Lazarov Pashu, Meredit Моnk, Georgij Gurdžijev, Jasna Veličković, Konlon Nenkerou, Džon Kejdž i Erik Sati).
Knjiga sadrži iskaze kompozitora, koji su pisani posebno za ovu priliku, što Antologiju čini jedinstvenom u svetu muzičkih izdanja. Tu se nalaze i biografije kompozitora kao i eseji o pijanizmu Nade Kolundžije . Ovaj antologijski projekat sažima energiju njenog bogatog iskustva na polju istraživanja i izvođenja savremene muzike.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…