U četvrtak, 11. oktobra s početkom u 19 časova, MŠ „Živorad Grbić“ zvanično otvara novu koncertnu sezonu „Sva lica muzike“ tradicionalnim Koncertom dobrodošlice. Prvu ovogodišnju muziku na koncertnom podijumu kroz Koncert dobrodošlice oživljavaju profesori škole i simbolično je posvećuju najmlađima, učenicima prvog razreda.

  • Vrlo smo svesni činjenice da je ljubav prema muzici  koju su naši prvaci osetili u sebi, glavni razlog što je ove godine MŠ „Živorad Grbić“ upisala preko stotinu prvaka u svoju matičnu školu i dva izdvojena odeljenja u Lajkovcu i Mionici. Ta deca, intuicijom su oživeli muzikalno biće u sebi a naše je da svojim angažovanjem, kreativnoščću i svojim muzičkim izrazom dokažemo da su napravili sjajan izbor. Iz tog razloga, prvi koncert u školskoj godini jeste koncert profesora. On je izraz naše dobrodošlice, zadovoljstva i svesti da samo poklanjanjem muzike možemo razviti i želju za muziciranjem kod naših učenika – kaže direktorka muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić. Takođe, Koncert dobrodošlice je ustanovljen kao redovan koncertni program škole da bi valjevsku publiku iznova podsećao na umetnički potencijal koji  postoji u ovom gradu. MŠ „Živorad Grbić“ je jedna od retkih muzičkih škola u Srbiji, čiji profesori imaju  bogatu koncertnu aktivnost. To je naša prednost ali pre svega naš identitet i sa ponosom ga prezentujemo javnosti svake godine.  – završava direktorka škole, Suzana Radovanović Perić.
  • I ove godine, ova institucija će ostati dosledna u kreiranju kvalitetnog muzičkog programa, i nastaviti sa negovanjem tradicije  koju je kao jedna od vodećih institucija kulture u gradu razvila kroz skoro 65 godina rada. U  periodu od oktobra do juna,  valjevska muzička škola će biti domaćin vodećih imena muzičke umetničke scene, ali i promoter modernijih žanrova i valjevskih talenata koji su svoj umetnički put nastavili van granica naše zemlje. Podsećamo da je samo u toku prošle godine muzička škola realizovala preko 20 koncerata a među umetnicima koji su nastupali izdvajamo hor Collegium musicum, orkestar „Metamorphosis“, kvartet „Intermeco“, flautistu Vensana Luku, ansambl Musica Antiqua“ iz Mađarske,  Valjevce Tamaru Jokić i Vladimira Puhalca, vodeća imena u oblastima svog stvaralaštva. Nova sezona nastaviće ovaj trend i verujemo obogatiti valjevski muzički život.  Nedavna premijera opere „Didona i Enej“ svakako je odlična najava svega onog  što će predstaviti koncertno lice muzičke škole, koja godinama unazad poklanja uzuzetne programe Valjevu. Zainteresovana publika, od ove godine, realizaciju koncertne aktivnosti škole može podržati donacijom simbolično nazvanom „Novčić za muzku“ nakon svakog koncerta  i time omogućiti kvalitetne i atraktivne  koncerte i u budućnosti.
Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…