Svi koji žele uživo da vide legende jugoslovenskog boksa moći će to u petak na fudbalskom stadionu Železničara. Od 18 časova revijalni fudbalski susret odigraće Legende boksa i Legende lajkovačkog fudbala. Zanimljivije od utakmice biće da Lajkovčani vide čuvene jugoslovenske boksere, osvajače medalja na evropskim i svetskim prvenstvima i olimpijadama. U pitanju su Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Mirko Puzović, Živorad Jelesijević, Milivoje Labudović, Dragan Dimić, Fazlija Šaćirović i Josip Fajšman. U ulozi selektora revijalne ekipe je legendarni trener, Valjevac Slobodan Lazić Cimer, koji je vodio reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine, kada su osvojene četiri medalje.

Izuzetan događaj će biti i Košarkaški mini kamp koji će u subotu u Hali sportova, s početkom u 9 časova, održati Nemanja Jovanović Jogi. Nemanja Jovanović (36 godina) je rođeni Lajkovčanin koji krupnim koracima gradi svetsku trenersku karijeru. Radio je u više evropskih država, a poslednjih godina živi i radi u SAD, gde je angažovan u brojnim kampovima, zatim u stručnom štabu univerzitetskog tima u Dalasu i sarađuje sa vrhunskim stručnjacima poput Lerija Brauna. Nemanja će održati trening sa pionirkama Železničara, zajedno sa trenerom mlađih selekcija Draganom Tomić, koja je svojevremeno igrala za jedan američki koledž.

Danas od od 10 časova na stadionu „Železničara“ biće održan turnir mlađih fudbalskih selekcija ovog kluba. U petak u 16 časova počinje teniski turnir na novom teniskom stadionu kod Hale sportova, na kojem se uobičajeno nadmeću i dobro druže zaljubljenici u beli sport – rekreativci iz Lajkovca, Valjeva, Lazarevca, Uba, Beograda i drugih gradova. Tradicionalni turnir u odbojci na pesku startovaće u subotu u 16 časova na terenu kod stadiona FK Železničar.

Sportska takmičenja u okviru manifestacije “Dani Lajkovca” tradicionalno su započeta fudbalskom utakmicom lajkovačkih veterana Gornjani-Donjani, koju su izvođenjem penala dobili veterani koji žive „ispod pruge“, a nastavljena gađanjem letećih meta na strelištu u Skobalju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …