Manifestacija “Dani Lajkovca”, koja je pojedinim programima započeta 15. jula, ulazi u završnicu od danas pa do gradske slave Ognjene Marije (30. jul), uz programe koje je organizovao Kulturni centar „Hadži Ruvim“ i pokroviteljstvo Opštine Lajkovac. Najveće zvezde koje će ove godine zabaviti Lajkovčane i publiku iz susednih gradova jesu sarajevska grupa „Crvena jabuka“, čiji je koncert 30. jula, i pevači narodne muzike Ilda Šaulić i Milan Topalović, koji će nastupiti dva dana ranije.

U Kulturnom centru „Hadži Ruvim“ večeras je otvaranje izložbe skulptura zanimljivog umetnika Živorada Ciglića Cigle i promocija njegove knjige „Kolubarske jagljenice“. U petak 27. jula u Gradskoj kući koncert klasične muzike održaće gitarista Momčilo Aleksandrić, momak koji se iz Lajkovca vinuo do doktorskih studija u SAD, a nedavno pobedio na velikom međunarodnom takmičenju u Hong Kongu. Subota uveče je posvećena ljubiteljima narodne muzike: na trgu ispred Gradske kuće od 20 sati nastupa odlični Milan Topalović Topalko, a od 22 popularna Ilda Šaulić.

Nedelja je dan za dobru zabavu najmlađih, a bogat program počinje od 17 sati uz balerine lajkovačkog studija „Idea“, klovnove, mađioničara, animatore, statue… predstavu „Vilinska zavrzlama“ i učenike Srednje škole 17. septembar“ – recitatore, muzičare i literarce. U 20 časova počinje koncert folklornog ansambla „Hadži Ruvim“. Na dan gradske slave Ognjene Marije, u ponedeljak 30. jula, finale manifestacije je koncert legendarne eksjugoslovenske grupe „Crvena jabuka“ od 22 sata, uz predgrupu „Night pleasure“.

Gradska biblioteka Lajkovac je prošle nedelje organizovala nekoliko zanimljivih gostovanja. Prof. dr Radivoje Radić je bio gost večeri posvećene Vizantiji, dok je hodočasnik i planinar Nenad Andrić predstavio svoju knjigu ,,Peške kroz Svetu goru”, u razgovoru je učestvovao i protojerej Radomir V. Popović. Na kraju serijala gostovao je Aleksandar Gajšek, autor poznate emisije „Agape“ koja se godinama emituje na TV Studio B.

Turistička organizacija opštine Lajkovac takođe je realizovala nekoliko zanimljivih programa: „Dane vodenica“, „Kolubarski kotlić“ i „Istok-Zapad lajkovačkom prugom.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…