U okviru projekta „Zatvori svoje oči, otvori svoje srce i spoznaj život“ u Međuopštinskoj organizaciji slepih i slabovidih održano je književno veče pod nazivom „Čovek samo srcem dobro vidi“. Svoje stihove govorili su Radmila Nastić i Predrag Šumanski iz udruženja „Rima“ iz Valjevske Kamenice, a veče je motivima iz dela klasične muzike oplemenio mladi violinista Ivan Tomić.

Započeta je i Kreativna radionica uvodnim časom, na kojem su se polaznici upoznali sa materijalima i tehnikama rada. U četvrtak 28. juna biće organizovan izlet u okolinu Mionice i na Divčibare. Članovi organizacije će u Struganiku posetiti rodnu kuću vojvode Živojina Mišića, a u Paštriću Muzej kamena biologa Pece Petrovića.

Projekat „Zatvori svoje oči, otvori svoje srce i spoznaj život“ podržan je od Grada Valjeva. Cilj programa je pružanje pomoći i zaštite osobama oštećenog vida, poboljšanje kvaliteta života i opšteg položaja slepih i slabovidih, kao i njihovo osamostaljivanje. Predviđenim aktivnostima projekta ciljevi su i da se afirmišu kreativne sposobnosti slepih i slabovidih osoba, unaprede njihove mentalne i manuelne sposobnosti i pomogne da učestvuju u svim aspektima života.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …