Valjevska pivara treću godinu zaredom poklanja laptop računar po jednom uspešnom učeniku valjevskih srednjih škola, po izboru škola. Svečano uručenje računara organizujemo u ponedeljak 25. juna u 11.30, u konferencijskoj sali pivare. Na taj način Valjevska pivara još jednom pokazuje svoju prepoznatljivu društvenu odgovornost, želju da pomogne najboljima i podstakne znanje i rad.
Prilikom uručenja računara čućemo i kratke biografije učenika, a vi ćete sve to u ponedeljak dobiti na mejl. Pozivamo Vas da medijski propratite ovaj lep događaj.

UČENICI NAGRAĐENI RAČUNARIMA 2018. na predlog škola

POLjOPRIVREDNA ŠKOLA

Violeta Ivković je đak generacije Poljoprivredne škole sa Domom učenika Valjevo. Završila je smer veterinarski tehničar sa prosekom ocena 5,00. Osvojila je drugo mesto na Republičkom takmičenju učenika veterinarske struke. S obzirom da je iz Pecke, sve četiri godine stanovala je u Domu škole, a već po dolasku postala je uzoran član nove zajednice. Uvek vredna, odgovorna, spremna da sasluša svoje drugove i da ih razume. Bila je član folklorne grupe u školi, veoma joj je važna tradicija, rodni kraj, porodica i osećaj nacionalne pripadnosti. Violeta želi da studira psihologiju.

EKONOMSKA ŠKOLA

Sanja Tešić je bila jedan od kandidata za učenika generacije Ekonomske škole Valjevo, završila je smer komercijalista–ogled. Tokom školovanja učestvovala je u brojnim aktivnostima i takmičenjima: od srpskog i engleskog jezika, preko književnih olimpijada, do poslovne ekonomije. Posebnu ljubav gaji prema filološkim naukama, čime želi da se bavi i ubuduće. Pored engleskog govori nemački i švedski jezik. Spremna svakom da pomogne, jedan od omiljenih učenika u odeljenju.

TEHNIČKA ŠKOLA
Milica Gajić je učenik generacije Tehničke škole, završila obrazovni profil Tehničar drumskog saobraćaja. Učestvovala na takmičenju Misliša iz matematike, okružnim takmičenjima iz fizike, srpskog jezika i književnosti, na opštinskim takmičenjima iz gramatike i istorije. Vršnjački edukator na temu „Mladi u borbi protiv diskriminacije“, član Školskog tima zaštite od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Učesnik projekta Unije srednjoškolaca Srbije „Srednjoškolci za srednjoškolce“, bila glavni urednik školskih novina. Član omladinskog ansambla KUD „Đerdan“. Planira da upiše Informatiku na Matematičkom fakultetu u Beogradu.

MEDICINSKA ŠKOLA

Katarina Simić, đak generacije Medicinske škole Valjevo, nosilac diplome „Vuk Stefanović Karadžić“. Aktivno je učestvovala u realizaciji brojnih projekata, kao i na republičkim takmičenjima iz latinskog jezika, srpskog jezika i zdravstvene nege, međunarodnom takmičenju „Kengur bez granica“ i okružnom takmičenju iz biologije. Dve godine zaredom osvajala je prvo mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika, a zapaženo učešće imala i na republičkom.

VALjEVSKA GIMNAZIJA

Milica Višić, završila drugi razred prirodno-matematičkog smera. Ove godine ostvarila plasman na republička takmičenja iz matematike, biologije, književnosti i srpskog jezika. Na opštinskom i okružnom takmičenju iz matematike osvojila prvo mesto. Na republičkom takmičenju iz srpskog jezika osvojila 3. mesto. Iz književnosti prva u okrugu, a četvrto mesto na republičkom nivou. Prvo mesto na okružnom takmičenju iz biologije. Na Regionalnoj smotri talenata u Loznici iz oblasti biologije prvo mesto, a na Republičkoj smotri u Čačku treće. Na Goethe institutu u Beogradu položila je u ovoj školskoj godini ispit A2fit. Dobitnica je PASCH-stipendije (tri nedelje u avgustu boraviće u Nemačkoj radi usavršavanja nemačkog jezika). Član je Gradskog orkestra Abrašević u kojem svira flautu.

MUZIČKA ŠKOLA

Anica Mićić je završila prvi razred MŠ ” Živorad Grbić”, odsek flauta u klasi prof. Aleksandra Burkerta. Učesnik svih značajnijih takmičenja u Srbiji, što je dovelo do gostovanja takmičarskog i revijalnog karaktera u Makedoniji, Mađarskoj, Sloveniji, Rumuniji i Crnoj Gori. Izdvajamo nastupe u: Madlenianum u Zemunu, novosadskoj Sinagogi, Kolarčevoj zadužbini, galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti, Tivatskoj galeriji. Dobitnica je 56 nagrada i priznanja na domaćim i internacionalnim takmičenjima (37 laureata i specijalnih nagrada). Anica je jedina srpska flautistkinja koja je ove godine položila audiciju za internacionalni evropski orkestar mladih, Europian Spirit of Youth Orchestra (Italija), čiji će član biti u julu i avgustu 2018.
Anica je član kamernog ansambla “Flautissimo”, Dečjeg crkvenog hora “Hadži Ruvim” iz Valjeva (sa kojim je na Horfestu 2017. osvojila nagradu za najboljeg solistu festivala), od nedavno i član kamernog hora “Emanuil”.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …