Pod sloganom „Podsticaj preduzetništva u 2018. godini“, u Viskoj poslovnoj školi strukovnih studija održan je jubilarni, 15. po redu Festival studentskih radova studenata jedine državne visokoobrazovne institucije u regionu.

U konkurenciji deset stručnih radova studenata, iz svih oblasti koje se izučavaju na VIPOS-u, stručni žiri je za najbolji rad proglasio projekat „Predlog rešenja zaštite geografskog porekla Mioničkog mladog kajmaka“, čije su autorke Ivana Radojević i Aleksandra Paunović. Njihov rad nagrađen je sa 30.000 dinara.

Drugo mesto na Festivalu, kao i nagradu od 20.000 dinara, dobio je rad pod imenom „Novi poslovni poduhvat – 3D Dental Valjevo“, koji je izradio tim studentkinja Svetislava Kosić, Aleksandra Mišković, Bojana Demonjić i Julijana Đurđević. Najzad, po odluci žirija, treće mesto i novčana nagrada od 15.000 dinara pripala je Ani Sekulić za rad „Fiksna zarada ili stimulativne mere – uticaj na cenu koštanja“.

„Prevashodni cilj jubilarnog Festivala usmeren je ka promociji naših studenata i njihovih preduzetničkih ideja, koje u narednom periodu treba da im pomognu u zaposlenju ili ostvarenju sopstvenog preduzetničkog poduhvata. U radovima naših studenata predstavljene su neke nove preduzetničke ideje, ali u radovima ima i prikazanih rešenja pojedinih situacija u postojećim firmama“, rekao je Nenad Mihailović, predsednik organizacionog odbora Festivala, podsećajući da su prethodne godine ovog VIPOS-ovog Festivala obeležili radovi iz informatike, preduzetništva, računovodstva i finansija.

Kao svih prethodnih godina, deo Festivala bio je posvećen hobijima studenata valjevske državne visoke škole, poput kulturno-umetničkog stvaralaštva u slikanju, fotografiji ili izradi nakita, do sportskih aktivnosti. Prvi put, na kraju Festivala organizovana je i lutrija za studente sa izuzetno vrednim robnim nagrama koje su obezbedili sponzori Festivala.

U svojih prethodnih 14 godina, Festival studentskih radova VIPOS-a okupio je preko 500 učesnika, sa više od 200 stručnih radova i umetničkih hobija.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …