U valjevskom Centru za kulturu predstavljen je program 34.Valjevskog jazz festivala koji će biti održan od 24.do 26.maja.
Po rečima umetničkog direktora Milana Đurđevića, ambicioznost sa kojom se ušlo u organizaciju i kreiranje ovogodišnjeg programa bila je logična iz razloga tradicije, veličine i značaja ovog festivala kao i želje da se u bliskoj budućnosti Valjevski džez festival kao brend svrsta u niz nosećih kulturnih događaja u zemlji.
U uvodnom programu 24.maja ‘Svi zajedno na 2 i 4’ deca će pevati džez sa idejom i porukom da se najmladji vrate kvalitetnoj muzici.
Kompletan program će se i ove godine odvijati na tri bine: Platou ispred Centra za kulturu, velikoj sali Centra za kulturu i holu.
U petak 25.maja, program na Platou u 18.30 h otvara Mehanički balet (ex Teatar Bizar) a u 19.15 h nastupa Bane Lalić MVP.
Centralni dogadjaj ovog dana je koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića u velikoj sali (21 h) nakon čega posetioci mogu da uživaju u holu na koncertu Vasila Hadžimanova sa Young Stars bendom, mladim muzičarima sa Berklija.
Subotu, 26.maj otvaraju bluzeri na Platou: u 18.30 Pilot blues bend a u 19.15 h Zona B.
Apsolutni hedlajner 34.Valjevskog jazz festivala je najveća regionalna zvezda, Zlatan Stipišić Gibonni koji će sa kvintetom Matije Dedića i violinistom Markom Ramljakom izvesti svoje najveće hitove u džez aranžmanima u 21 čas na velikoj sceni Centra za kulturu.
“Ovaj koncert je bez sumnje jedan od najekskluzivnijih muzičkih dogadjaja danas i mislim da Valjevo i Valjevci mogu biti ponosni što će na ovakav način skrenuti pažnju i na festival i na grad koji će tih dana biti mesto jednog pravog “world music sajma” po ugledu na svetske džez festivale’, rekao je Djurdjević.
U holu u 23 h nastupiće Bojana Stamenov (Jam innovation) a zavesu na ovogodišnji festival spustiće pola sata posle ponoći Kepa & Free spirits uz repertoar legendarne grupe Smak.
Koncept festivala značajno je promenjen prošle godine. Pod motom ‘New jazz moment’ učinjen je veliki programski zaokret sa ciljem da se posetioci vrate u sale u kojima se svira izvorni ali i džez koji je komunikativan sa srodnim muzičkim pravcima (soul, bluz, r’n’b) i time privuče neka nova publika, očigledno željna kvalitetnih muzičkih sadržaja.
Karte za 34.Valjevski jazz biće u pretprodaji od 10.maja na blagajni Centra za kulturu Valjevo.
Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…