Povodom realizacije projekta „Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave“, koju sprovodi Grad Valjevo zajedno sa nemačkim gradom Fafenhofenom, u ovom nemačkom gradu je od 18. do 22. aprila boravila delegacija Valjeva- pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić i Aleksandra Tomić iz Kabineta zamenika gradonačelnika.

Oni su prisustvovali realizaciji projektnih aktivnosti i nizu sastanaka sa predstavnicima Fafenhofena – trećim gradonačelnikom Rolandom Dorflerom i članovima Gradskog veća, predstavnicima organizacije „Prijateljstvo sa Valjevom“ i Jelenom Rodić iz Generalnog konzulata Srbije u Minhenu. U Fafenhofenu je održana konferencija i sprovedene akcije ozlenjavanja javnih površina.

Projekat „Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave“ je finansijski podržan u okviru programa Servisne službe za jedinice lokalne samouprave jednoga sveta, koji sprovodi organizacija Engagement Global po nalogu nemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj.

Projekat ima za cilj kreiranje javnih politika na lokalnom nivou usmerenih prema ostvarivanju ciljeva održivog razvoja iz Agende 2030. Valjevo, kao partner na ovom projektu, ugostiće predstavnike Fafenhofena od 02. do 06. maja, kada će se i u našem gradu realizovati projektne aktivnosti.

Valjevo i Fafenhofen su za ozelenjavanje javnih površina dobili po sedam hiljada evra, a toškove poseta delegacija ova dva grada snosi organizacija Engagement Global.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа. Nеоphоdnа pоljа su оznаčеnа *

Pročitajte još

Svetski dan borbe protiv side

Danas, 1.decembra,  obeležava se Svetski dan borbe protiv side i to je prilika da se ljudi…