Jedna od najtalentovanijih učenica u istoriji valjevske muzičke škole, flautistkinja Marija Obradović, učenica 4. razreda OMŠ u klasi prof. Aleksandra Burkerta, 19. januara je donela još jedno vrhunsko odličje sa medjunarodnog takmičenja  u Ljubljani u Valjevo. Ova talentovana devojčica je nastupila na 4. medjunarodnom takmičenju mladih flautista „Emona“ na konzervatorijumu za glazbu i balet, i u ogromnoj konkurenciji uz sjajnu klavirsku saradnju prof. Olivere Pantelić uspela da osvoji zlatnu plaketu.

Ovo priznanje nije prvi veliki uspeh Marije Obradović na „medjunarodnom“  terenu. Iza nje su visoke, uglavnom prve  nagrade osvojene u Italiji, Holandiji, Makedoniji kao i na desetine nagrada , najvećim delom laureata na republičkim i medjunarodnim takmičenjima u zemlji i nagrada na koju je MŠ „Živorad Grbić“ posebno ponosna, zvanje apsolutnog pobednika  18. medjunarodnih susreta flautista „Tahir Kulenović“ održanih u Valjevu, 2016. godine.

Mlada umetnica sa svojih 11 godina poseduje harizmu, muzikalnost i virtuozitet koji krase vrhunske zrele umetnike i iskreno se nadamo da će joj društvene okolnosti u budućnosti doneti tretman kakav njen talenat sa pravom zaslužuje.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …