Počela je nastava za prvu generaciju studenata mastera Visoke poslovne škole strukovnih studija na studijskom program Poslovna ekonomija i informatika.

Među 50 studenata master strukovnih studija, veliki je broj zaposlenih, od kojih su mnogi diplomci VIPOS-a, u firmama kao što je Holding korporacija “Krušik”, “Dunav osiguranje” ili privatna preduzeća, u javnom sektoru kao što su Opštinske uprave Lajkovca i Osečine, javna preduzeća u Valjevu ili Obrenovcu, šabačko Više javno tužilaštvo i Republički fond zdravstvenog osiguranja u Valjevu.

Motiv da upišu master studije na jedinoj državnoj visokoobrazovnoj instituciji u regionu, kako sami kažu, jeste sticanje državne diplome master strukovnog ekonomiste, koja sa 300 ESP bodova koje donosi, ima potpunu istu težinu kao i zvanje master akademskog ekonomiste, ali i sticanje adekvatnog praktičnog znanja i primene informatike u ekonomskoj nauci.

“Sve ono što sam naučio na osnovnim studijama VIPOS-a bilo je od neprocenjive koristi da odmah po diplomiranju nađem posao u struci, a onda i sa tim stečenim iskustvom i znanjem donetim sa VIPOS-a nije bilo teško otvoriti i sopstvenu firmu i upustiti se hrabro u privatni biznis. Zato sam željno čekao da VIPOS akredituje i master, jer ono što ću naučiti u naredne dve godine će predstavljati još jedan korak dalje u mojoj poslovnoj karijeri”, kaže Nenad Živković iz Smedereva, nekadašnji diplomac naše škole i jedan od najboljih studenata osnovnih studija u svojoj generaciji.

Sa njim se slaže i Goran Vasiljević, službenik Pošte i diplomac VIPOS-a 2014. godine, ističući da mu je motiv za upis mastera “napredovanje u službi”.

U prvoj godini master studija, prva generacija VIPOS-ovih studenata će imati pet obaveznih predmeta, a u drugoj izbornu grupu predmeta, kako bi se svako od njih profilisao za oblast koju želi. Nastava master strukovnih studija, s obzirom na veliki broj zaposlenih studenata u prvoj genetaciji, održava se petkom i subotom.

Podsećamo, VIPOS je jedna od prvih državnih visokoškolskih institucija u Srbiji kojoj je nacionalna Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta KAPK dodelila akreditaciju za master strukovne studije.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…