Na međunarodnom plivačkom mitingu „Kup Kragujevca“ koji je održan u subotu u Kragujevcu, u konkurenciji 27 klubova i 557 plivača iz Bugarske, BIH, Makedonije i Srbije, učestvovalo je 40 plivača iz Valjeva predvođenih trenerima Vladimirom Boškovića, Branislavom Kovačevićem i Nemanjom Radovićem.
Najuspešniji takmilari Valisa su bili: Todorčević Tijana i Damnjanović Anđelija sa po dva prva mesta u svojim disciplinama. Tijana je bila najbolja u disciplini 50m slobodno i 100m slobodno, dok je Anđelija osvojila dve zlatne medalje u disciplinama 50m i 100m prsno.Vukašin Radovanović, , Milica Ristić, Jana Tomašević i Maša Cvetković su u svojim disciplinama bili najbolji. Dve srebrne medalje osvojila je Ristić Milica. Do srebrne medalje, pored najviših plasmana, stigli su i Vukašin Radovanović i Jana Tomašević u disciplinama 100m leđno i 100m delfin.  Jevtić Marija je stigla do drugog mesta u disciplini 100m slobodno, a Aćimović Emilija u disciplini 50m prsno.
Odlična ženska štafeta Valisa u sastavu: Milica Risitć, Anđelija Damnjanović, Jana Tomašević i Tijana Todorčević je u disciplini 4x50m mešovito stigla do srebra.
„Nastupom na jednom od najjačih plivačkih mitinga gde je učestvovalo oko 560 plivača iz četiri zemlje i 27 klubova zauzeli smo ekipno četvrto mesta a naši plivači pored odličnih plasmana i medalja su popravili svoja najbolja vremena što je odličan pokazatelj forme kojom trenutno raspolažu. Važno nam je da istaknemo da je većina naših plivača nekoliko dana ranije učestvovala i na školskom republičkom prvenstvu, gde su Todorčević Tijana i Stefanović Simon bili treći u svojim disciplinama, a Anđelija Damnjanović, Milica Ristić i Marija Jevtić se plasirale na četvrta mesta u svojim disciplinama. Ovo je najveći uspeh osnovnih i srednjih škola na republičkim takmičenjima u sportu, i evidentan pokazatelj da su deca u Valjevu talentovana za bavljenje plivanjem ali kvaliteta rada naših trenera“, kaže predsednik plivačkog kluba „Valis“ Branislav Kovačević.
Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …