U sredu 18. oktobra boraviće karavan „Duh mladosti“, koji organizuje Omladinska organizacija organizacije Spirit of Youth, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U prostoru Poljoprivredne škole u Valjevu će predstavnici Ministarstva boraviti od 16 do 20 časova, gde će organizovati brojne sportske i edukativne aktivnosti.

Otvaranje manifestacije je u 16 časova, kada će se obratiti Gabrijela Grujić, pomoćnik ministra za strateško planiranje, Mirjana Kovačević, direktor sektora za edukaciju Privredne komore Srbije, predstavnik Omladinske organizacije Spirit of Youth i Dejan Bogojević, član Gradskog veća zadužen za kulturu.

U okviru karavana, biće organizovana akcija „Zgib zona“, u okviru koje grad koji uradi najviše zgibova osvaja renoviranje dečjeg parka ili sportskog igrališta po želji.

• Spirit of Youth predstavlja jedan od najvećih globalnih međunarodnih omladinskih projekata u Evropi. U njenoj realizaciji učestvuje preko 4.000 mladih volontera (osnovci, srednjoškolci i studenti) iz 12 zemalja i oko 40 gradova.
• Osnovni ciljevi projekta karavana ,,Duh mladosti” u Srbiji su promocija dualnog obrazovanja, preduzetništva, promocija sporta (vežbanja), aktivizam mladih, volonterizm, kao i njihovo umrežavanje.
• Spirit of Youth je nastao u Beogradu 2010. godine, kada je pokrenut od strane studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja („DIF“), Univerziteta u Beogradu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …