Na inicijativu KUD „Krušik“, u ponedeljak 02. oktobra u 20 časova u velikoj sali Centra za kulturu  biće održan humanitarni koncert valjevskih folklornih društava (Abrašević, Krušik, Đerdan, Gradac, Izvor, Valjarice,), radi obezbeđivanja finansijskih sredstava za lečenje Miroslava Mirnića.

Miroslav Mirnić (31) iz Banja Luke, član KUD ,,Čajavec” iz ovog grada, oboleo je od malignog melanoma, sa kojim se već jednom izborio. Lek je veoma skup, a potrebno je obezbediti 12 doza. Zbog loše finansijske situacije i zbog toga što ovaj lek nije ni na jednoj listi zdravstvenog fonda Republike Srpske, njegovo matično društvo objavilo je na svojoj zvaničnoj FB stranici apel za prikupljanje novca preko humanitarnih akcija. Proradila je humanost i solidarnost valjevskih folkloraša koji su se odazvali ovom pozivu.

KUD ,,Krušik”, kao inicijator koncerta, siguran je da će sa ostalim društvima skupiti veći iznos nego samostalno, a ujedno će valjevskoj publici pružiti dva sata kvalitetnog i raznovrsnog folklornog programa. Karte su u prodaji u ponedeljak 02.oktobra na biletarnici Centra za kulturu po ceni od 200 din.

Budimo humani. Naše malo nekome znači mnogo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …