Prvoj generaciji polaznika „SuanPan“ mentalne aritmetike, koji su u školu SMAART krenuli prošlog septembra, uručeni su sertifikati o uspešno savladanom programu, na svečanosti u sali Višeg tužilaštva u Valjevu.

Među prvih 50 diplomiranih SMAART-ovaca, uzrasta od 5 do 15 godina, ima učesnika i osvajača nagrada na državnim školskim takmičenjima iz prirodnih i društvenih nauka, nagrađenih mladih sportista i uspešnih muzičara, koji su te rezultate, između ostalog, postigli i zahvaljujući primeni mentalne aritmetike.

Rad Škole SMAART zasniva se na metodi „SuanPan“, obrazovno-razvojnom programu za isticanje potencijala svakog deteta, koji se bazira na korišćenju kineske računaljke (abakusa), kao sredstva kojim se vekovima na Istoku rešavaju složene matematičke operacije.

„Ovaj program je namenjen svoj deci koja njegovom primenom postižu mnogo veće uspehe u odnosu kakvi bi oni bili bez nje. Tokom kursa mentalne aritmetike kod polaznika se razvija bolja pažnja, jača koncentracija, moć usvajanja gradiva, bolja memorija i refleksi, a na viši nivo se podiže kreativnost, logiku i analitičke veštine deteta, s obzirom da „SuanPan“ metoda pomaže razvijanju obe hemisfere mozga. Ono što deca steknu tokom kursa mentalne aritmetike, ostaje kao njihova trajna sposobnost, kao jednom naučena vožnja bicikle”, kaže koordinator Škole Danijela Gajić, koja se roditeljima prve generacije polaznika zahvalila na poverenju i podrški.

Škola SMAART je prva privatna škola u Valjevu koja je u prvoj godini svog poslovanja dodelila besplatne školarine za 14 predškolaca i osnovaca, koji nastavu pohađaju od februara.

Upis nove septembarske generacije je u toku, a nastava počinje nakon 16. septembra

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…