Prva beba rođena iz procesa nastalog u Centru za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo, na svet je stigla 1. septrmbra 2013. godine u Prijepolju. Tim Centra ovom prilikom čestita od srca  četvrti rođendan maloj Minji. Od tada do danas rođeno je još 266 beba našeg Centra, a od tog broja imamo 65 malih žitelja iz Valjeva i okoline.

Još jedan razlog za slavljeničko raspoloženje u Centru za vantelesnu oplodnju OB Valjevo, ovog prvog septembra je i zvanična potvrda, koja je danas stigla, da je Mirka Đorđević dobila sertifikat za kliničkog embriologa.

– Ove godine ispunila sam uslove da izađem na ispit za kliničkog embriologa i zvanično potvrdim znanje stečeno kroz praksu na ispitu za evropski sertifikat. Drago mi je što se sada i moje ime nalazi na zvaničnoj listi međunarodno priznatih embriologa i što pored njega stoji ime naše zemlje.  Put do ovog sertifikata je jedno veliko iskustvo, prvenstveno kroz rad i samo-obuku u našem Centru, licnu inicijativu i želju da svojim znanjem doprinesete rađanju novih života. Kontinuirana edukacija i verifikacija znanja i veština je od izuzetne važnosti u našem poslu pa je tako jednako važan i ovaj sertifikat. Drago mi je da sam imala motiv da ga zasluzim prilično rano, s obzirom na to da ću tek u decembru imati 5 godina “staža” u ivf laboratoriji – ponosno priča Mirka Đorđević, klinički embriolog Centar za VTO, podsećajući da se ispit održava jednom godišnje na godišnjem skupu “European Society for Human Reproduction and Embryology (ESHRE)”, koji je ove godine održan u Ženevi.

Za Mirku Đorđević, kliničkog embriologa Centra za VTO OB Valjevo,  trenutni profesionalni izazov i ono čemu će posvetiti fokus u narednom periodu jeste faktor muškog infertiliteta.

  • Generalno, dijagnostika muškog infertiliteta trebala bi da bude malo temeljnija. Kao molekularni biolog, pozabaviću se genetičkom osnovom toga, kroz projekat koji radim u saradnji sa Biološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, koji treba uskoro da počne sa realizacijom uz, nadam se, svesrdnu pomoć naše ustanove i čitavog tima pred kojima je naš prvi jubilej, a to je peta godišnjica uspešnog rada – zaključila je Mirka Đorđević.
Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…