U nedelju 20. avgusta završene su Letnje škole mladih matematičara i programera, koje su održane na Divčibarama, nadomak Valjeva, a trajale su osam dana.
Škole su organizovale Podružnica matematičara Valjevo i Društvo matematičara Srbije, a podršku održavanju pružili su microsoft-ov razvojni centar za Srbiju, FIS i kompanija DUNAV osiguranje.
U radu letnje škole mladih matematičara učestvovalo je 75, a u školi programiranja 25 polaznika. Sa obdarenim mladim matematičarima i programerima radilo je 24 predavača iz cele Srbije. Ono što je posebna karakteristika ove škole je i činjenica da su u njenom radu učestvovali i polaznici iz Crne Gore i Republike Srpske.
Tokom trajanja letnjih škola polaznici su imali priliku da pohađaju brojna predavanja iz matematike i programiranja i upoznaju se sa mnogim temama koje se ne mogu čuti u redovnoj nastavi matematike, a takođe i pripremaju za neka nastupajuća takmičenja. Pored toga među aktivnostima u radu škole bile su i brojne kreativne radionice, sportski i zabavni deo programa kao i takmičenja iz misaonih i sportskih disciplina.
Ovaj događaj je nedvosmisleno jedan od najvažnijih za stručno društvomatematičara i informatičara Kolubarskog okruga, Podružnicu matematičara Valjevo, u njenom programskom delovanju na popularizaciji matematike i računarstva i pružanju podrške mladim talentima.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …