U subotu, 17. juna je održan dvadeseti po redu “Petnica kup” u organizaciji plivačkog kluba “Valis”. Na takmičenju je učestvovalo 265 plivača iz 22 kluba. “Petnica kup” je i medjunarodnog karaktera, što su svojim učešćem ove godine potvrdili klubovi iz Bosne i Hrecegovine i Crne Gore.
U ekipnom plasmanu najbolji klub je plivački klub “Valis” iz Valjeva, na drugom mestu se našao plivački klub “LA Kolubara” iz Lazarevca, dok je treće mesto zauzeo  “Beogradski plivački klub”.
Domaći klub je predstavljalo 60 plivača svih uzrasnih kategorija, sa ukupno 32 osvojene medalje, od čega 11 zlatnih, 13 srebrnih i 8 bronzanih.
Osvajači medalja za plivački klub “Valis” su bili: Radovanović Vukašin, Todorčević Tijana, Ristić Milica, Jokić Olga, Damnjanović Anđelija, Tomašević Jana, Stefanović Simon, Todorčević Marko, Maksimović Srđan, Dašković Ognjen, Srećković Sergej, Jevtić Marija, Aćimović Emilija, Jevtić Marija, Đurić Danica, Radojević Anja, Perišić Teodora, Tešanović Vuk, Mitrović Aleksa, Krstić Matija i Petronijević Ognjen.
Štafeta “Valisa” u sastavu: Radovanović, Maksimović, Ristić i Todorčević je u cilj stigla na drugoj poziciji iza štafete “Beogradskog plivačkog kluba, dok je trećeplasirana štafeta plivačkog kluba “TEK” iz Velikih Crljena.
“Organizacijom takmičenja smo zaokružili dve decenije organizovanog takmičarskog plivanja u Valjevu. U ove dve decenije je bilo i uspona i padova, pre svega zbog uslova u kojima smo trenirali. Danas smo na početku jedne prekretnice gde klub postaje regionalni plivački centar, kako zbog uslova za razvoj plivanja u gradu tako zbog stručnog kadra koje imamo. Sedam licenciranih trenera, uz trenera Vladimira Boškovića koji iza sebe ima uspehe evropskog i svetskog formata u plivanju, su garancija da ćemo uspešno realizovati sve postavljene ciljeve.
Kadeti i juniori će od ponedeljka boraviti u Grčkoj na pripremama, dok će sve ostale selekcije nastaviti sa radom u letnjem režimu u SC Petnica”, kaže predsednik kluba Branislav Kovačević
Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…