Posle 23 godinejedanodnašihnajpopularnijihmuzičaraŽeljkoJoksimovićodržao je koncert u Centruzakulturu u rodnomValjevu, apremaemocijamanasceni, oduševljenjupublikeisjajnojatmosferibila je to noćzapamćenje. Dvoranaje bilapremala da primisvekojisuželeli da čujunumereizspektakularnogprojekta “Dvasveta”, a od taktovaprvepesme “Dvasmosvetarazličita” uživalisu u jazz ritmovimaiplesaliuzomiljeneritmove.
– Osećamvelikuodgovornostštonastupampredpublikom u mom Valjevu, gdesamposlednji put imaokoncertnaovimdaskama u Centruzakulturu pre 23 godine. Osećaj je divan, drugačiji u odnosunaostalenastupe, jerovdepoznajemskorosvakuosobu u dvorani. Osećamidozutreme, nekako me svepodsećanaškolskedane, a tusuimojiprofesori. Drago mi je štosamihsreo, poputučiteljice Dese Popović.PozdravljamimojedrugareizGimnazije.Verujem da susviuživali u muzicinakojojsmovrednoradilimesecima – rekao je Joksimović.
Na repertoarusu se našlepesme “Jasamtežakkaokonj” od Električnogorgazma, “Skitnica” JasneZlokić, “Okomojesanjivo” od Magazina, “Suada” od Plavogorkestra, “Vlajna” od PredragaZivkovićaTozovca, “Ne kuni me majko” od Luisa, “Nekoteimanoćas” od Van Goga, idruge, uključujućiinumeresaŽeljkovihalbumakaoštosu “Drskaženoplava”, “Mišel”, “Leđa o leđa”…

 

– Big bend je pun Valjevaca, pa bismomogli da ganazovemo “Dvosvetaškivaljevskiorkestar”. Kadabismorekli da ostanu da sedeonikojinisuizovoggrada, ne bi ihmnogobilo.MoždaponekiSomborac – našalio se Željko. – MeđuValjevcima je i Milan Nedeljković, čovek u čijemstvaralstvusamsvojevremenouživaotokom Jazz festivala u ovomgradu, a sada je namojevelikozadovoljstvoaranžerikoaranžernaprojektu “Dvasveta”.

 

Koncert je izprvogredapratilaŽeljkovaporodica, međukojimamajkaVesnaićerka Mina, baškaoibrojniprijatelji.PoslesvakeodpesamaŽeljko je razgovaraosapublikom u jednojneformalnojiveomaprijatnojatmosferi, u momentimakadasusledilepauze u ovacijamapreko 700 ljubiteljanjegovemuzike.
Već sutra od 20.30 časovanaistommestuJoksimoviććeodržatinovikoncert u Centruzakulturu u Valjevu. Turnejunastavlja 2.juna u MalojdvoraniMejdan u Tuzli, a 8. junanatvrđaviKastel u Banjaluci.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…