Nedelja zdravlja usta i zuba, koja se u čitavoj Srbiji obeležava od 15. do 21. maja, u našem gradu biće realizovana sa nekoliko aktivnosti. U toku nedelje deca iz Predškolskih ustanova dolaziće sa svojim vaspitačima u organizovanu posetu Službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja Valjevo, kako bi se upoznali sa značajem zdravlja zuba, izgledom ordinacija i pregledima zuba. Prva grupa iz vrtića Zvončić svečano će biti dočekana u prizemlju zgrade Stomatologije u ponedeljak u 9.30 sati, a sledeća u 10. Od utorka do petka od 9.30 časova Stomatologiju će posetiti mališani iz Hajdija, Naše radosti i Bambija.
Predstavnici Zavoda za javno zdravlje, Stomatologije i Patronaže od utorka 16. maja, svakog dana od 9 časova sprovešće zdravstveno-vaspitni rad posvećen higijeni zuba i pravilnoj ishrani u vrtićima Kolibri, Bubamara, Pčelica i Vidra. Centralna manifestacija biće održana u obdaništu „Pinokio“ 24. maja u 10 sati, uz priredbu i proglašenje najboljih likovnih i literarnih radova.
Obeležavanje Nedelje zdravlja usta i zuba u našem gradu realizuju Zavod za javno zdravlje Valjevo i Dom zdravlja Valjevo (Stomatologija i Patronaža), u saradnji sa Predškolskom ustanovom i školama i uz podršku Grada Valjeva.

  • Nove mere karantina u kućnim uslovima

    Mera karantina u kućnim uslovima za sve identifikovane bliske kontakte COVID-19 slučajeva …
  • Uvođenje u vojnu evidenciju u 2022. godini

    Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Valjevo, poziva sve mladiće rođene 2004.…
  • Krstovdan-dan strogog posta

    Srpska pravoslavna crkva i vernici slave zimski Krstovdan, praznik uoči Bogojavljenja, koj…
Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа. Nеоphоdnа pоljа su оznаčеnа *

Pročitajte još

Nove mere karantina u kućnim uslovima

Mera karantina u kućnim uslovima za sve identifikovane bliske kontakte COVID-19 slučajeva …