Odbojkašice kluba  Srbijanka 014  postigle su veliki uspeh na tradicionalnom međunarodnom turniru koji je održan u Italiji. U kategoriji 2004. godište i mlađe, Valjevke su osvojile četvrto mesto u polufinalu u konkurenciji 32 ekipe iz Italije, SAD, Turske, Hrvatske, Poljske i Srbije. Tim povodom, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović priredio je prijem za uspešne odbojkašice.

„Osvojile su dva prva mesta na turnirima u Kragujevcu i u Novom Sadu, u takmičenju sa klubovima koji su vrlo jaki, igrale su čak i Crvenom zvezdom, a pobediti Zvezdu nije lako ne samo u Srbiji nego i šire.  U italijanskom gradu Ankoni su na međunarodnom turniru ušle u polufinale i zauzele četvrto mesto, što je veliki uspeh. Zadovoljstvo je prirediti prijem za njih, pogotovo što svako od nas zna koliko u tom uzrastu znači takmičenje“, istakao je gradonačelnik Gvozdenović čestitajući odbojkašicama na velikom uspehu uz ocenu da je od izuzetnog značaja što je grad Valjevo na taj način predstavljen na jednom velikom takmičenju u Italiji u jakoj konkurenciji. „Ukoliko budete i dalje vredno trenirale, imaćete uspeha, jer vrlo ozbiljno shvatate takmičenja na kojima učestvujete. Nije lako biti prvi, a posebno nije lako pobediti jedan klub kao što je Zvezda. Želim vam puno uspeha i da vredno radite kako bi neko od vas ubuduće postigao zapažene rezultate u juniorskoj ili seniorskoj konkurenciji“, poručio je gradonačelnik na prijemu i dodao da je najbitnije da se deca bave sportom, da se druže i da shvate da samo teškim radom, treniranjem i upornošću se mogu postići zapaženi rezultati, a grad Valjevo je ponosan na uspeh odbojkašica.

Povodom velikog uspeha valjevskog kluba, ovom prilikom gradonačelnik Gvozdenović je poklonio pet profesionalnih odbojkaških lopti odbojkašicama. Gradonačelniku na pozivu, u ime kluba i dece se zahvalio trener Milovan Rakić.

„Zahvalio bih se gradu Valjevu na pomoći.  Na turniru u Italiji je bilo 126 ekipa iz Evrope i SAD, u četiri kategorije. U našoj kategoriji su bile 32 ekipe iz Poljske, Turske, Rusije, Italije i mi iz Srbije. U polufunalu smo igrali sa ekipom koja je bila starija od naše. Ove devojčice su ostavile izuzetan utisak na sve koji su bili na takmičenju. Dokazali smo da je ovo jedna od najkvalitetnijih generacija u Valjevu u odbojci, u svojoj generaciji 2004. godište i mlađe. Nadam se da će u budućnosti ostvariti još značajnije rezultate“, rekao je trener Rakić na prijemu kod gradonačelnika.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …