Članovi Gradskog veća na današnjoj sednici utvrdili su predlog rešenja o davanju saglasnosti na program rada Doma zdravlja za 2017. godinu. Investiciona ulaganja u Dom zdravlja koja se planiraju u toku ove godine su skoro dva i po puta veće od onih u prethodnoj.

„Dom zdravlja Valjevo je uz nesebičnu pomoć grada Valjeva u protekloj godini realizovao značajne infrastrukturne radove u ustanovi. Nabavljena su dva sanitetska vozila, ultrazvučni aparatat, dva fibrilatora, namenski frižider za odlaganje i čuvanje vakcina, dva CTG aparata za službu ginekologije, autoklav, aparat za anesteziju sa stomatološkom stolicom, dva inhalatora, vage za bebe, računari, izvršena je sanacija objekata i prostorija, a nabavljena je i druga neophodna oprema“, rekao je prim. dr Zaven Der Hazarjan na današnjoj sednici Gradskog veća obrazlažući program rada Doma zdravlja za ovu godinu.

Na predlog zamenika gradonačelnika dr Dragana Jeremića, Gradsko veće je donelo zaključak da sve ustanove urade analizu strukture zaposlenih u narednom periodu, da se uradi alternativni model pružanja zdravstvenih usluga koji će biti efikasniji od postojećeg kao što su mobilne ambulante i to u skladu sa brojem korisnika usluga.

Članovi Gradskog veća utvrdili su i predlog rešenja o davanju saglasnosti na program rada Zdravstvene ustanove apoteka „Valjevo“ za 2017. godinu. Osim toga, Veće je prihvatilo izveštaje o radu za prethodnu godinu: Centra za socijalni rad, Narodnog muzeja, Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Moderne galerije, Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“, Centra za kulturu, KUD „Abrašević“, Međuopštinskog istorijskog arhiva i Ustanove za fizičku kulturu „Valis“.

Prilikom razmatranja izveštaja o radu Centra za socijalni rad, zamenik gradonačelnika dr Dragan Jeremić je rekao da se mora rešavati pitanje završetka Gerontološkog centra u Valjevu. „Predlažem da Centar za socijalni rad zajedno sa Gradom pod hitno nađe alternativni način kako doći do toga da se pomogne ljudima kojima je jasno da im je pomoć potrebna. Da li je to osnivanje fondacije ili nešto drugo u skladu sa zakonom, kako bi pomogli onima kojima bi trebalo da pomognemo“, ocenio je Jeremić.

Gradsko veće na današnjoj sednici utvrdilo je i predlog Odluke o uspostavljanju saradnje između grada Valjeva i italijanske opštine Menkoniko. U planu je realizacija zajedničkog projekta koji se odnosi na ruralni razvoj. „Mi participiramo sa oblašću koja se nalazi oko brane Rovni i verovatno će nam partner na tom projektu, zajedno sa opštinom Menkoniko, biti slovački grad Prievidza ili Velenje“, rekao je Jeremić.

Članovi Gradskog veća utvrdili su i predlog odluke o izmeni odluke o javnom prevozu putnika, operativni plan za uvođenje poslova upravljanja ljudskim resursima za 2017. godinu, kao i rešenje o postavljenju Aleksandra Purića načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove i Jelice Stojanović, zamenika načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…