Sa prvim prolećnim danima počeli su građevinski radovi u Valjevu, saopštio je juče Zoran Trifunović, načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu grada Valjeva.

„Završena je sanacija pešačkog mosta preko reke Gradaca, kod restorana „Vidra“, koji je uz potporni zid oštećen u poplavama 2014. godine. Predstoji postavljanje ograde oko platoa, kada će ovaj prostor biti potpuno završen“, rekao je Trifunović.

On je informisao javnost i o gradilištu na početku Ulice Prve brazde, gde se gradi parking sa trotoarom i 30 metara ulice.

„Ove radove izvodi „Autotransport“, vrednost je tri miliona dinara i planirano je da se posao završi za desetak dana. Predviđeno je da na ovom prostoru bude 20 parking mesta, a „Europrom“ će koristiti dva mesta. Ovim smo želeli da obezbedimo prostor za parkiranje vozila, jer je veliki broj vozila, naročito u letnjem periodu“, istakao je Zoran Trifunović.

Otvoreno je još jedno gradilište, kod mosta u Aničićima, gde se pravi brana. Radove čija je vrednost četiri miliona dinara, izvodi preduzeće „Erozija“ i završetak je planiran do kraja aprila.

„Iznad obale će biti povišeni tzv. gabioni, što će povećati vodostaj. Očistićemo jaz i kroz njega usmeriti vodu, što će omogućiti da se puste u rad  ribnjak i vodenica. Time će se vratiti autentičnost tog dela Gradca. U letnjem periodu, kada se smanji nivo Gradca, očistićemo Berkovu branu, za šta je opredeljeno 10 miliona dinara.  Uskoro će biti raspisana javna nabavka za ove radove. Trudićemo se da postavimo mobilijar, pečurke za sedenje, čime će reka Gradac dobiti na atraktivnosti i još većem značaju“, najavio je načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu radove koji se sprovode oko reke Gradac.

Od ostalih radova u gradu i okolini, u toku je rekonstrukcija Dušanove ulice, koju radi preduzeće „Kompresor ing“, vrednosti radova 10,5 miliona dinara i  sa rokom završetka od 60 kalendarskih dana.

„Do kraja nedelje će biti potpisan ugovor sa preduzećem „PZP Valjevo“ , koje će raditi rekonstrukciju Pantićeve od Vuka Karadžića do Dušanove ulice. Vrednost ovih radova je 13 miliona dinara, a radiće se novi kolovozni zastor, ivičnjaci, trotoari i javna rasveta. Rok je 60 kalendarskih dana.

Poparski put i Ulica Jakova Nenadovića su u planu u drugoj polovini godine. Na Poparskom putu „Vodovod“ prvo mora zameniti dotrajale azbestne cevi, a nakon toga ćemo rekonstruisati ovaj put. U naselju Popare predviđena je izgradnja sportskog terena, a radove će izvesti preduzeće „Ingrap omni“.

Investiciono održavanje asfaltiranih i makadamskih ulica i puteva će raditi preduzeće „Kompresor ing“, a vrednost radova je 27 miliona dinara. Već radimo Suvoborsku ulicu, Knez Mihajlovu do mosta kod Centra za kulturu, a potom Ulicu Vladike Nikolaja.

Kao posledica dugotrajne zime, kada je 44 dana prosečna temperatura bila  -4 stepena, potrošeno je više energenata, što je oštetilo puteve i ulice. Planirana je sanacija rupa koje su nastale zbog korišćenja soli i rizle.

U okviru investicionog održavanja makadamskih ulica, od juče radi „Kompresor ing“ na Petom puku u Resavskoj ulici. Tamo je prošle godine zamenjena vodovodna mreža. Radimo krak Jakova Nenadovića i nastavak Save Vujanovića. Potom ćemo po redosledu raditi u drugim mesnim zajednicama- Brđanima, Novom Naselju, Gradcu itd“, kaže Zoran Trifunović.

Investiciono održavanje puteva na teritoriji grada Valjeva će raditi „Autotransport“, a vrednost radova je 21,2 miliona dinara.

„Trenutno se radu u Beomuževiću i u Donjim Leskovicama. U dogovoru sa gradonačelnikom dr Slobodanom Gvozdenovićem pravimo plan, a naša zajednička želja je bila da se radi u zaseoku Maksimovići, gde mašine nisu ušle 35 godina, kako kažu meštani. Puno dece iz tog zaseoka ide u školu u Donjim Leskovicama i to je veoma živo naselje. U sezoni branja voća, svaki dan iz tog zaseoka ide vagon maline. Naša želja, naročito gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića je da zaustavimo negativan trend odlaska mladih ljudi sa sela, da još više radimo na brendiranju proizvoda, pre svega maline, koji su potrebni i nama i Evropskoj uniji. Za početak, poljoprivredna proizvodnja treba da bude okosnica razvoja ovog kraja, jer imamo sve preduslove. Preduslov za to je dobra infrastruktura, a pre svega putevi, naročito tamo gde je velika proizvodnja voća.

Zbog gašenja gradske Direkcije 31. novembra prošle godine nisu završeni neki poslovi i sada završavamo rezervoar u Jasenici, gde je urađena buster stanica. U Rađevom selu je završena crpna stanica i pri kraju su radovi na izgradnji buster stanice. Očekujemo da će za 15 dana biti završeni ovi radovi i da će „Vodovod“ potom nastaviti sa svojim delom posla, što će omogućiti da građani tih sela i zaselaka dobiju vodu“, najavio je Zoran Trifunović radove na početku građevinske sezone.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …