Šesti Međunarodni juniorski košarkaški turnir održaće se od 24. do 26. marta 2017. godine u valjevskoj Hali sportova uz učešće osam ekipa iz četiri zemlje. Ova sportska manifestacija organizovana je u okviru obeležavanja 20. marta Dana grada Valjeva.

Pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić, na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen predstojeći turnir, zahvalio se Organizacionom odboru koji je uspešno organizovao ovaj međunarodni sportski događaj.

„Grad Valjevo je grad sporta i svojim budžetom opredeljuje znatna sredstva. U poređenju sa prošlom godinom ove godine su opredeljena znatno veća sredstva što se tiče sporta“, rekao je pomoćnik Pimić.

Učesnici ovogodišnjeg turnira su KK Igokea Aleksandrovac BIH, KK Union Olimpija Ljubljana Slovenija, KK Partizan Beograd, KK Spars Sarajevo BIH, KK Crvena Zvezda Beograd, KK Mega Bemaks Beograd, KK Metalac Valjevo i KK Split Hrvatska.

„Ova današnja konferencija posvećena je juniorskom košarkaškom turniru, stalna je gradska manifestacija koja se po šesti put za redom održava i postala je već tradicionalna. Juniorski košarkaški turnir se prve dve godine održavao pod imenom  Memorijal Luke Stančića, posle četri godine se održava  kao Juniorski košarkaški turnir. Ovaj turnir je posvećen velikom valjevskom treneru Luki Stančiću, rodonačelniku valjevske košarke. Pokrovitelj turnira je grad Valjevo, Košarkaški savez Srbije i turnir se realizuje preko Sportskog saveza Valjevo. Grad je ove godine opredelio 880.000 dinara za održavanje ovog turnira. Ove godine uspeli smo da dovedemo dve ekipe koje se nalaze među najjačim ekipama ovog godišta u Evropi, a to su Crvena Zvezda i  Mega Bemaks iz Beograda“, istakao je član Organizacionog odbora Radomir Simić.

„Iskoristio bih priliku da pozovem sve naše sugrađane naročito decu školskog uzrasta, osnovne i srednje škole da dođu i gledaju svoje drugare i navijaju za njih. Poziv upućujem i roditeljima da sa svojom decom dođu i promovišu sport, da što više naše dece učestvuje u sportu , a i grad Valjevo nam u tome pomaže , pa je potrebno da se što više naša deca bave sportom, da ih sklonimo od lap topova i telefona, jer ćemo time dobiti zdraviju naciju“, istakao je predsednik Organizacionog odbora Aleksandar Blažić. Blažić je naglasio da je ove godine sve na vreme pripremljeno na jednom zavidnom nivou a možda i bolje i istakao da se turnir ne bi mogao organizovati bez još 40 -tak sponzora koji su pomogli da ovaj turnir bude onakav kakav je i zamišljen. Predsednik Organizacionog odbora Blažić je rekao da je ukupan budžet ovogodišnjeg turnira oko dva miliona dinara, uz sredstva Grada i sponzora.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…