U cilju urgentnog rešavanja pitanja ponovnog uspostavljanja socijalne usluge „Prihvatilište za žrtve nasilja u porodici-Sigurna kuća“, pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva Miroslav Pimić, direktorka Centra za socijalni rad Katarina Vlajković i predsednik Upravnog odbora Centra za socijalni rad Vladan Matić, posetili su Kragujevac, grad koji već godinama uspešno realizuje uslugu „Prihvatilište za žrtve nasilja u porodici-Sigurna kuća“.
Osim razmene uskustva iz prakse sa nadležnima iz ove oblasti, tom prilikom bilo je reči o izboru najboljeg modela uspostavljanja ove usluge. Valjevski Centar za socijalni rad pokrenuo je postupak za dobijanje licence za sprovođenje usluge „Sigurna kuća“ od Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije. S obzirom na to da Centar za socijalni rad, zajedno sa rukovodstvom grada Valjeva, ubrzano stvara sve zakonom propisane uslove, ova usluga socijalne zaštite koja je od izuzetne važnosti, biće uspostavljena u najskorije vreme.
Inače, socijalna usluga „Sigurna kuća“ za žrtve porodičnog nasilja u Valjevu je postojala do 1. oktobra prošle godine, ali nije ispunjavala sve propisane standarde. Nakon najnovijih mera koje je grad Valjevo preduzeo, usluga će vrlo brzo biti uspostavljena u skladu sa svim propisanim uslovima.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…