Grad Valjevo je budžetom opredelio oko 500.000 dinara za nabavku 40 novih dušeka za krevete i 40 kompleta posteljina za Odeljenje ortopedije Opšte bolnice u Valjevu. Na inicijativu gradonačelnika grada Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića ortopedija je opremljenja novim dušecima i posteljinom nakon saniranja situacije zbog pojave stenica, kada je ovo odeljenje iseljeno u decembru. U međuvremenu je izvršena  kompletna dezinsekcija i krečenje. Nakon toga se čekao propisani vremenski period radi eventualnog ponavljanja postupka, a posle obavljene kontrole, u skladu sa merama koje su preduzete i opremanjem, odeljenje je ponovo stavljeno u funkciju.

Tim povodom, gradonačelnik Gvozdenović obišao je Odeljenje ortopedije sa saradnicima i istakao da će grad Valjevo i ubuduće pomagati Opštoj bolnici, ali i Domu zdravlja, ocenjujući da bi te dve zdravstvene ustanove trebalo da imaju skladnu koordinaciju. „Učinićemo sve da Opšta bolnica Valjevo zna da Grad želi i hoće da pomogne. U Domu zdravlja ćemo otvoriti specijalističke ambulante, kako bi rasteretili bolnicu od pružanja specijalističkih usluga. To se pre svega odnosi na internističke ambulante, ali i na druge. Planiramo i nabavku za Dom zdravlja modernog novog rendgen aparata i potpuno opremljenog sanitetskog vozila. Sa menadžmentom bolnice dogovorićemo u narednim mesecima na koji način možemo da pomognemo, kao što je nabavka novih aparata iz sektora dijagnostike, ali i renoviranja odeljenja“, rekao je gradonačelnik Gvozdenović prilikom posete naglašavajući da Grad stoji na raspolaganju Opštoj bolnici Valjevo.

Načelnik Odeljenja ortopedije dr Saša Vukićević rekao je ovom prilikom da je u periodu dok je ortopedija bila izmeštena zbog pojave stenica, na drugim odeljenjima bilo zbrinuto oko 50 pacijenata najčešće sa prelomima kuka, butne kosti i potkolenice. On se zahvalio Gradu, menadžmentu bolnice, ali i drugim službama bolnice gde su bili smešteni pacijenti ortopedije u proteklih nešto više od mesec dana.

Direktor Opšte bolnice Valjevo dr Zoran Đurić istakao je ovom prilikom da je svaka pomoć dobrodošla i izrazio zahvalnost gradonačelniku naglašavajući da bolnica nije bila u mogućnosti sopstvenim sredstvima da finansira opremanje ortopedije. „Danas su počeli radovi na renoviranju pedijatrije i trajaće oko 40 radnih dana i mi izražavamo veliku zahvalnost Matiji Nastasiću, fudbaleru koji je iz Valjeva i koji je prepoznao potrebu i imao je želju da pomogne pri sanaciji pedijatrije. Uradićemo stolariju, podove, krečenje, rekonstrukcija elektro instalacija“, rekao je direktor Opšte bolnice.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …