Svest o značaju Centra za vantelesnu oplodnju prepoznali su i zaposleni i učenici OŠ “Prota Mateja Nenadović” iz Brankovine, koji su danas organizovali prodajnu izložbu svojih unikatnih novogodišnjih čestitki, ispred zgrade Skupštine grada Valjeva.
Sav prihod od ove akcije, koju su nazvali „Najmlađi za najmlađe“, doniraće Centru za vantelesnu oplodnju (Centar za VTO) iz Valjeva.
Učenici iz Brankovine su napravili živopisne novogodišnje čestitke i ukrase, koje su prodavali sugrađanima, među kojima su i gradonačelnik grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i njegovi saradnici, članovi Gradskog veća Dejan Bogojević i Andra Savčić,  načelnici Gradske uprave Jelica Stojanović i Aleksandar Vujić Subotić i drugi.
Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je pozdravio ovu akciju najmlađih sugrađana, koji su po hladnom vremenu sakupljali priloge za Centar za VTO u Valjevu.
„Pošto sam ja po struci ginekolog, znam dosta o tom centru, koji je jedan od najboljih centara u Srbiji. Potpuno je izjednačen po rezultatima sa velikim centrima, kao što su klinika u Višegradskoj i GAK u Narodnog fronta. Smatram da Grad ima razlog da pomogne Centar za VTO i u svetlu ovih rezultata koje su do danas postigli, ali i zbog svega onoga što nas čeka u budućnosti, kada je u pitanju podizanje nataliteta u Srbiji“, rekao je gradonačelnik Valjeva.
Direktorka OŠ „Prota Mateja Nenadović“ iz Brankovine Milica Ostojić zahvalila se učenicima i nastavnicima koji su i ove, kao i prošle godine pravili ukrase.
„Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koju organizujemo, poput predstave za decu grada Valjeva i drugih akcija. Ovo već postaje tradicionalna akcija, a cilj je da od najranijeg uzrasta podstičemo osećaj za pružanje pomoći drugima, za razvijanje humanosti kod učenika i da pošaljemo poruku odraslima da slede primer naših malih đaka, koji su danas po ovom minusu i hladnom vremenu, izašli ispred Gradske kuće sa osmehom na licu. Njihovo malo, nekome može biti veliko“, zaključila je Milica Ostojić.
Centar za VTO do sada je uradio oko 300 aspiracija, preko 40 transfera odmrznutih embriona i više od 80 insemenacija. Zahvaljujući njihovom radu do sada su rođene 203 bebe, a samo u ovoj godini rođene su 93 bebe,  od toga 48 devojčica i 45 dečaka.
U Valjevu se sve više građana i organizacija uključuje u akcije koje za cilj imaju prikupljanje novca za rad Centra za VTO, koji je postao jedan od zaštitnih znakova Valjeva.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …