Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u Valjevu fabriku Gorenje, koja danas obeležava deset godina uspešnog poslovanja.
Premijera Vučića su dočekali predsednik Gorenje grupe Franjo Bobinac, direktor fabrike Gorenje Valjevo Boris Pavčnik, gradonačenik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i veliki broj građana Valjeva.
Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o budžetu za 2017. godinu, sa „najnižim predviđenim deficitom u istoriji države Srbije“ u iznosu od 1,7 odsto BDP, rekao je Vučić u Valjevu.
„Usvojili smo budžet i prvi put smo predvideli da nam u celoj državi budžetski deficit zajedno sa svim projektnim zajmovima bude svega 1,7 odsto. Ovo će verovatno biti prva godina od 1945. da imamo takvu projekciju, bez obzira što ćemo i Rusima da isplatimo 100 miliona evra i što smo za penzije dali 100 miliona evra jednokratne pomoći“,  rekao je premijer Vučić.
„Više od 300 miliona suficita“
Novembar smo, dodao je, završili sa suficitom od 3,1 milijarde dinara, što je oko 25 miliona evra, ukupno 37 milijardi od početka godine, znači više od 300 miliona evra imamo suficit, i to iako smo platili najveće moguće kamate u istoriji od milijardu i po evra.
Srbija, konstatovao je, ima dosta investicija, ali, kako je primetio, nikad nije dovoljno „jer su nas ostavili gole i gladne posle pljačkaških privatizacija“.
Ali, dodao je, planiramo da se u idućoj godini borimo za četiri odsto rasta, što u odnosu na prosek u Evropi koji je oko jedan odsto, znači da ćemo četiri puta brže da ih pristižemo nego što smo se nadali.
Vlada će podržati zapošljavanje još 300 radnika u Gorenju
Vučić je najavio da će Vlada podržati kompaniju Gorenje da u Valjevu zaposli još 300 radnika.
„Danas je važan dan… potpisali smo ugovor za 300 novih radnih mesta i 12 miliona evra investicija“, rekao je premijer Vučić.
Prema njegovim rečima, da Gorenje uspešno posluje pokazuje i podatak da samo Valjevu godišnje ostane 500.000 evra na ime raznih davanja. Vučić je rekao i da se u 2013. godini na konkurs za prijem 400 radnika u Gorenju prijavilo njih oko 7.000.
Među prvih pet izvoznika u Srbiji
Slovenačko Gorenje u Valjevu ima dve fabrike rashladnih uređaja.
Ta kompanija je prvu fabriku frižidera i zamrzivača napravila u Valjevu 2006. godine, što je realizovano kao grinfild investicija.
Gorenje je do sada proizvelo u Valjevu više od pet miliona rashladnih aparata, koje izvozi u zemlje celog sveta, a dva pogona zapošljavaju oko 1.600 radnika.
Fabrika rashladnih uređaja Gorenje u Valjevu pozicionira se među prvih deset izvoznika u Srbiji i ostvaruje odlične poslovne rezultate.
Ta kompanija je, takođe, u Valjevu kupila bivšeg lidera u proizvodnji TA peći u bivšoj Jugoslaviji Novi Elind u stečaju.
Gorenje je ranije najavilo da će proširiti kapacitete i zaposliti još oko 200 radnika u Valjevu.
 

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…