Promotivni skup pod nazivom „Razglednica valjevskog kraja“ biće održan sutra, 23. novembra 2016. godine u Domu Vojske Srbije u Beogradu u 19.00 časova. Cilj ovog kulturno promotivnog skupa je promocija privrednih, kulturnih, istorijskih, verskih i naučnih vrednosti grada Valjeva.
Na samom početku programa publici će se obratiti predsednik Udruženja Valjevaca u Beogradu Goran Aleksić i gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović. Biće prikazan i promotivni film o Valjevu.
Nakon obraćanja predsednika i gradonačelnika biće izveden valjevski kulturno umetnički program „Od podvale do pohvale“. Program je raznovrstan i u njemu će učestvovati Dečji hor „Hadži Ruvim“, Gudački orkestar „Feniks“, Folklorni ansambl i Narodni orkestar „Abrašević“, glumac Branko Antonić sa monologom Prote Mateje i pukovnika Gavrila Stankovića, glumica Katarina Vićentijević će govoriti poeziju naše čuvene pesnikinje Desanke Maksimović, direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić animiraće goste govoreći o Tešnjarskim večerima i o valjevskom Džez festu, a publici će biti predstavljeni kroz kazivanja i Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“, Narodni muzej Valjevo, Moderna galerija Valjevo, Regionalna privredena komora i Turistička organizacija Valjevo.
Biće to prilika da se ostvare mnogobrojni kontakti i da se uspostavi što bolja saradnja između Valjevaca u Beogradu i grada Valjeva, a sve u cilju afirmacije grada na Kolubari. Napomenimo i da je jedan od predloga na nedavno održanom sastanku u Valjevu u oktobru bio da se tim povodom osnuje i kancelarija u Beogradu.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …