Tradicionalna manifestacija „Dečja nedelja“, održana prve sedmice oktobra, uspešno je realizovana, ocenio je Odbor za organizaciju, čiji je predsednik član Gradskog veća Dejan Bogojević, na sastanku održanom u Gradskoj kući. Odbor je analizirao programe, a na sastanku je ocenjeno da je preko 100 programa za sedam dana, koliko traje manifestacija, veliki broj, jer se dešavalo da se pojedini termini poklapaju. Organizacioni odbor će tome posvetiti posebnu pažnju prilikom organizacije manifestacije sledeće godine.
Na sastanku je zaključeno da se izdvojilo nekoliko programa koji su bili izuzetno dobro organizovan, posećeni i koji su izazvali pažnju. Među njima su „Porodična kvizijada“, „Dan otvorenih vrata“ u Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, izložba dečjih likovnih radova, maskenbal, programi u Biblioteci.
Na sastanku Odbora za organizaciju „Dečje nedelje“ usvojeni su narativni i finansijski izveštaji. Ovom prilikom, ocenjeno je da su sredstva, opredeljena budžetom Grada u iznosu od 120.000 dinara i 67.000 dinara, koliko je prikupljeno od tradicionalne prodaje vrednosnih markica „Prijatelja dece Srbije“, utrošena namenski u skladu sa planom. Članovi Odbora ocenili su da, sredstva namenjena organizaciji ove manifestacije, nisu dovoljna i da je potrebno sledeće godine predvideti veći budžet, kako bi uvrstili još kvalitetnije programe.
Na sastanku je zaključeno da Organizacioni odbor sledeće godine, blagovremeno uputi javni poziv svim institucijama, udruženjima i organizacijama koje žele da učestvuju u manifestaciji uz jasno definisane kriterijume. Sledeće godine, u odnosu na ovu, više programa će imati škole sa seoskog područja, a veći broj aktivnosti biće posvećen učeničkim parlamentima srednjih škola, zaključeno je između ostalog na sastanku.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …