U Holu Centra za kulturu u petak, 28. oktobra u 19 časova, biće otvorena izložba radova nastalih na likovnoj koloniji EHO, RUBOVI 3
Kolonija je organizovana na Dibčibarama od 16 – 18. 9. 2016. godine. Organizuje se treći put u Valjevu i okolini, a tvorac ove kolonije je Dejan Bogojević, književnik i likovni umetnik.
Organizator likovne kolonije je časopis za književnost, umetnost i kulturu „AKT“, generalni pokrovitelj je hotel „HEBA“, a sufinansirana je od Grada Valjeva kroz konkurs za projekte u kulturi (koji je završen prvom polovinom godine).
Ovoga puta kolonija ima i međunarodni karakter jer je učestvovala slikarka iz Makedonije (Skoplja), a cilj je da u narednim godinama bude prisutno više autora iz inostransva. Samo tako se uspostavlja istinska međunarodna umetnička saradnja i naša planina, i turistička ponuda se promoviše i van granica naše zemlje.
Učesnici ovogodišnje kolonije su: Dragana Kuprešanin (Beograd), Natalija Pulejkova Radeska (Makedonija), Martina Andrejević (Beograd), Radomir Ilić (Valjevo), Dragana Grujičić (Beograd), Tanja Lugonja (Valjevo), Jasmina Mima Vasiljević (Kragujevac), Jovanka Božić (Valjevo) i organizatori iz „ART grupe AKT“: Dejan Bogojević, Danijela Padejski i Danijela Bogojević.
U okviru kolonije u prostorijama hotela „HEBA“ organizovana je i mini izložba svih brojeva časopisa „AKT“ i izdanja u okviru samog časopisa.

Prikaži još ovjava iz Home

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …