Na ovogodišnjoj 16. Memorijalnoj trci „General Svetomir Đukić“, koja će se održati u petak, 28. oktobra, sa početkom u 10.00 časova, na regionalnom putu Valjevo- Bajina Bašta, očekuje se veliki broj učesnika, a takmičiće se i naša proslavljena atletičarka Olivera Jevtić. To su na današnjoj konferenciji za novinare najavili organizatori trke – predstavnici Sportskog saveza Valjeva i Atletskog kluba „Metalac“. Trka „General Đukić“ je stalna gradska manifestacija koja se održava svake godine.
„Grad Valjevo je za realizaciju ove trke izdvojio 250.000 dinara. Start i cilj trke su kod restorana „Platani“, a glavna trka se odvija na relaciji Platani-Jovanja-Platani. Ove godine smo bili ažurniji i na vreme smo pribavili sva potrebna dokumenta za održavanje ove trke i u realizaciji ove trke će nam pomoći Policijska uprava Valjevo“, rekao je Radomir Simić, sekretar Sportskog saveza Valjeva.
Vladimir Marković Hari iz AK „Metalac“ je rekao da su za ovu trku čuli brojni sportisti i rekreativci iz Srbije.
„Glavna trka Platani-Jovanja-Platani održava se na stazi koja je duga 10 kilometara. Ove godine će učestvovati i naša olimpijka, Olivera Jevtić, koja je pre nekoliko godina bila i promoter naše trke. Na jednom od kroseva nam je rekla da je to lepa i korisna manifestacija i da je treba održavati i dalje. Zahvaljujem se vojsci, policiji koji su nam pomogli. Apelujem na direktore škola da izvedu malo više dece, neka se bar prošetaju. Biće obezbeđena lekarska podrška, čajevi za učesnike. Ova trka se ogranizuje u čast generala Đukića, koji je 1906. uspostavio ovu trku, trčeći do Jovanje“, rekao je Marković.
Pored predškolaca, osnovaca, srednjoškolaca, juniora i seniora, u trci će učestvovati i predstavnici vojske i policije. Za saobraćaj će tog, dana, u petak, 28. oktobra, od 10.00 do 14.00 časova, biti zatvorena deonica regionalnog puta Valjevo- Bajina Bašta, od valjevske „Pivare“ do Jovanje.

Prikaži još ovjava iz Home

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …