Turistička organizacija Valjevo u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom i Opštim udruženjem preduzetnika Valjevo – sekcija ugostitelja organizuje novu manifestaciju u našem gradu pod nazivom „Gastro fest Valjevo 2016“, koja će se održati u nedelju, 06.novembra 2016.godine, na platou Centra za kulturu i u koritu reke Kolubare.
Kao deo turističke ponude ističemo i bogatstvo gastronomije. Vodeći se ovom idejom, sekcija ugostitelja valjevskog udruženja preduzetnika će u okviru ove manifestacije predstaviti blago valjevske kuhinje budućim gostima grada, istraživačima neobičnih ukusa, poštovaocima zdrave domaće hrane , specijaliteta nacionalne kuhinje valjevskog kraja spremljenih na tradicionalni način. Ovo je i prilika da se istim povodom predstavi i sve ono što je sastavni deo svake gastronomske ponude. Tako ćemo na Gastro festu promovisati i proizvođače vina, gljivare, proizvođače slatkiša, pekare, stare zanate.
„Gastro fest Valjevo 2016“ je zamišljen kao svojevrsno takmičenje u pripremanju jela u više kategorija:
 
Takmičenje u spremanju kotlića i to: od divljači, riblju čorbu i gulaš
Takmičenje pekara: u spremanju slavskog kolača
Takmičenje poslastičara: za najlepšu tortu
Izložba: etno trpeza, gljivari
Takmičenje u: ispijanje piva, najbrži konobar, najbrži kuvar
Izložba-prodaja: zimnice, mesnih preređevina, meda, domaća radinost našeg kraja
 
Tokom celog dana organizovan je bogat kulturno-zabavni program sastavljen od predstavljanja folklornih društava našeg grada, horova, igračkih ansabala, muzičkih sastava. U okviru ovog dela programa organizovaće se i simpatična takmičenja za sve uzraste vezana za ovu manifestaciju.
Svoj doprinos organizaciji prvog „Gasto festa“ u našem gradu dali su Poslovni fakultet „Singidunum“ Valjevo, Poljoprivredna škola Valjevo, Centar za kulturu.
Gradske manifestacije ne mogu biti uspešne ako ih ne podrže i privredni subjekti i službe grada, tako da im se ovom prilikom zahvaljujemo.
Pokrovitelj manifestacije je grad Valjevo, a prijatelj manifestacije „Valjevska pivara“.
 
Pozivamo sve zainteresovane za takmičenje u više kategorija da se prijave na adresu Turističke organizacije Valjevo, u ul.Prote Mateje 1/1, i na telefon 014/221-138, u periodu od 7.30 do 15.30 časova.
Prijavljivanje traje do srede, 02.novembra.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…