Završena je izgradnja kružnog toka na raskrsnici Hajduk Veljkove i Ulice Mirka Obradovića. Ovim funkcionalnim rešenjem, pored toga što je unapređena bezbednost saobraćaja na frekventnoj raskrsnici koja se nalazi neposredno uz autobusku stanicu, što je bio apsolutni prioritet, Valjevo je dobilo i lepu ambijentalnu celinu koja će uskoro biti dekorisana cvećem i ukrasnim biljem.
Obilazeći završene radove, v.d. direktora JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ Zoran Trifunović i pomoćnici gradonačelnika Miroslav Pimić i Saša Simić, ocenili su da je ova raskrsnica „žila kucavica“ u Gradu i da je bilo neophodno uraditi kružni tok na ovoj lokaciji.
„Kružni tok je važan pre svega zbog bezbednosti, ali i rasterećenja saobraćaja u Gradu i to je za svaku pohvalu kako za Direkciju, tako i za Grad“, rekao je u izjavi novinarima pomoćnik Simić.
Građevinsko preduzeće „Ingrap-omni“, završilo je radove na izgradnji kružnog toka 10 dana pre predviđenog roka. Vrednost investicije je oko 6,8 miliona dinara. „Pored toga što je Vodovod završio podzemne instalacije, urađen je kružni tok koji je rasteretio u velikoj meri saobraćaj u ovom delu Grada. Urađena je nova javna rasveta, horizontalna i vertikalna signalizacija i od sutra počinje ozelenjavanje ostrva. Inače, kružni tok je veći od onog kod mosta na reci Gradac, prečnik ostrva je 15 metara. Svojim dimenzijama, ovaj kružni tok ispunjava uslove kretanja kamiona i autobusa“, rekao je Trifunović i dodao da bi ovom prilikom pohvalio ljude koji su sproveli u delo ideju da spoje Ulicu Mirka Obradovića sa Sinđelićevom, jer je to veoma značajno zbog frekvencije saobraćaja u Gradu.
JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ koristeći povoljne vremenske uslove u drugoj polovini oktobra, privodi kraju niz infrastrukturnih radova. Otvoreno je nekoliko gradilišta, u toku je asfaltiranje pet ulica, a Trifunović ističe da Direkcija, ne samo što je nastavila započete radove, već je i pojačala tempo i ubrzala dinamiku u poslednja tri meseca. On je najavio da će prilikom predlaganja programa Direkcije za sledeću godinu, pre svega ispoštovati zahteve mesnih zajednica. U planu će biti i izgradnja još najmanje tri-četiri kružna toka, ali i brojni drugi značajni infrastrukturni projekti.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…