Na ječerašnjem zasedanju Skupštine grada Valjeva prihvaćena je Odluka o „Rehabilitaciji sistema daljinskog grejanja u Srbiji- faza 4“ grupa-kredit (zajam KFV). Predsednik Skupštine  Milorad Ilić je obrazložio sazivanje današnje sednice hitnošću dostavljanja stava Skupštine grada Valjeva Ministarstvu finansija.
„Iz Ministarstva finansija je došao zahtev da donesemo takvu odluku, iz razloga što će oni napraviti nove ugovore za nemački kredit. Svi gradovi u Srbiji koji odustanu od dela kredita, taj deo će preuzeti grad Beograd“, rekao je predsednik Skupštine grada.
„Za izgradnju primarne vrelovodne mreže i 27 toplovodnih podstanica je planirano 3.150.000 evra. Realizacijom ovog programa ostvarena je znatno niža vrednost 612.417 evra manja od onoga što je planirano investicionim planom.  To je razlog da se umanji ovaj investicioni plan, kako Grad ne bi plaćao kamatu na veći iznost“, obrazložio je ovu odluku predstavnik JKP „Toplana Valjevo“ Dragan Despotović.
Saglasnost članova Gradskog veća je dobio i Zaključak o prihvatanju predloga sudskog poravnanja, koje će u vanparničnom postupku pred Privrednim sudom u Valjevu zaključiti grad Valjevo i „Ingrap-Omni“ d.o.o. Beograd.
Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je rekao da je Gradsko veće prihvatilo da se izmire dugovi koji su nasleđeni i da se KK „Metalcu“ omogući da se nesmetano takmiči.
„U periodu kada je ovo urađeno, ceo grad je bio na nogama kada je „Metalac“ igrao u ABA ligi. Ovde su dolazili „Cedevita“, „Olimpija“, „Crvena zvezda“, „Partizan“ i „Cibona“ i niko nije pominjao da li je ugovor usmeni, nego je narod hrlio u Halu da gleda „Metalac“. Svi smo bili ponosni na uspehe „Metalca“, koji nisu prošli nezapaženo i u srpskoj javnosti. Činjenica je da pravo treba da služi životu, a ne život pravu. „Metalac“ se u ovom trenutku bori za opstanak u Prvoj ligi i zašto da rizikujemo da im bude blokiran račun i da ne može više da se takmiči“, rekao je gradonačelnik Gvozdenović.
Ljiljana Mitrović, pravobranilac grada Valjeva je rekla da je Hala sportova objekat grada Valjeva i da je izdata građevinska dozvola za rekonstrukciju dve svlačionice u okviru Hale sportova.
„KK „Metalac“ je 2014. godine ispunio uslove za ulazak u ABA ligu i Hala je morala da zadovolje uslove takmičenja. Zbog hitnosti posla, zaključen je ugovor, s tim što je postignut usmeni dogovor, s obzirom na to da se radi o objektu grada Valjeva, da će se Gradom regulisati način plaćanja. Ugovorena vrednost radova je 2.351.578,80 dinara sa PDV-om. Radovi su završeni 2014. godine. S obzirom na to do sada radovi nisu plaćeni, naše Gradsko veće je prihvatilo da se vansusdskim poravnanjem izmire obaveze prema preduzeću „Ingrap-omni“ koje je izvršilo ove radove“, rekla je Ljiljana Mitrović.
Odbornici Skupštine grada Valjeva su većinom glasova prihvatili obe odluke koje su se našle na dnevnom  redu sednice.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …