„Grad Valjevo je spreman da uloži sredstva u rekonstrukciju Strelišta na Senjaku, jer streljaštvo u našem gradu ima dugu tradiciju. Strelište na Senjaku u Valjevu nekada je bilo među najboljim u Srbiji, ali je taj objekat već godinama ruiniran. S obzirom na to da imamo urađen projekat rekonstrukcije, možemo planirati sredstva u budžetu za narednu godinu“, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović na sastanku sa predsednikom Streljačkog saveza Srbije Sinišom Mašovićem, Srećkom Pejovićem i Milanom Parmezanovićem iz Streljačkog saveza Srbije, Miodragom Lazićem iz Streljačkog kluba „Centar Plus“ Valjevo i njihovim saradnicima.
Na sastanku je ocenjeno da bi nakon rekonstrukcije Strelišta, Valjevo imalo sve uslove da bude značajan streljački centar u Srbiji. Gradonačelnik je ovom prilikom naglasio da rukovodstvo grada želi da uloži sredstva u rekonstrukciju i podrži razvoj jednog od najuspešnijih olimpijskih sportova, jer će Grad imati benefit od tog investicionog ulaganja.
„Navikli smo se na vrhunske rezultate u streljaštvu i kao jedna od najstarijih sportskih organizacija u Srbiji, izuzetno smo zainteresovani za stvaranje što boljih uslova za razvoj ovog sporta. Imamo oko 6000 registrovanih takmičara, među njima ima i mnogo mladih. Drago nam je da je lokalna samouprava u Valjevu zainteresovana za ulaganje u obnavljanje Strelišta i da je prepoznala potrebu da podrži ovaj sport“, rekao je ovom prilikom u Valjevu Siniša Mašović, predsednik Streljačkog saveza Srbije.
Arhitekta i urbanista u JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ Marija Mitrović uradila je idejni projekat rekonstrukcije objekta za potrebe planiranja investicije. Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija prizemlja uključujući i instalacije, ali i dogradnja čime se dobija još jedna etaža, a kvadratura objekta bila bi duplo veća. Projektom su predviđeni i prateći komercijalni sadržaji. Rekonstrukcijom, objekat bi imao višenamensku funkciju i bio bi strelište za vazdušno, ali i vatreno oružje čime bi u potpunosti odgovorio potrebama ne samo Valjeva već i regiona.
Na sastanku je naglašeno da bi u Valjevu, nakon rekonstrukcije Strelišta, mogla da se organizuju takmičenja i kampovi, što bi Streljački savez Srbije planirao svojim kalendarom.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…