Tradicionalna manifestacija „Dečja nedelja“ svečano je otvorena danas u Osnovnoj školi „Stevan Filipović“ u Divcima. Učenici i prosvetni radnici ove škole priredili su tim povodom prigodan program u kome su svoje umeće iskazali članovi folklornog ansambla igara i pesama „Anip Valjarica“, ali i članovi dramske sekcije.
Manifestaciju je otvorio član Gradskog veća zadužen za kulturu i predsednik Organizacionog odbora Dejan Bogojević koji je ovom prilikom naglasio da se „Dečja nedelja“ održava u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na potrebe i prava dece i mladih u porodici, u društvu i lokalnoj zajednici.
„Želimo da skrenemo pažnju javnosti na prava naših najmlađih sugrađana da odrastaju u što boljim uslovima, da imaju jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala. Slogan ovogodišnje manifestacije je „Neću da brigam, hoću da se igram“, a mi smo se potrudili da program bude bogat i raznovrstan, ispunjen edukativnim i zabavnim sadržajima, a po meri svakog deteta“, rekao je Bogojević i naglasio da su glavna tema svih naših životnih priča upravo deca. „Citiraću neke mudre ljude, samo da vas podsetim na to: „Duša se leči kada ste među decom“, rekao je Dostojevski, „Deca-to su naše sutrašnje sudije“(Gorki), „Čovek postaje najbliži sebi kada postigne onakvu ozbiljnost koju ima dete dok se igra“ (Heraklit), „Učiti svoje dete znanju, ne treba silom, nego igrom“ (Platon)“, poručio je između ostalog Bogojević proglašavajući manifestaciju otvorenom.
Nakon otvaranja, u dvorištu škole, posađeno je drvo generacije uz poruku da raste zajedno sa decom. „Dečja nedelja“ trajaće do 9. oktobra, a biće ispunjena bogatim sadržajima namenjenih našim najmlađim sugrađanima.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …