Na sednici Skupštine grada Valjeva održanoj u petak, 30.09.  usvojena je Odluka o završnom računu budžeta grada Valjeva za 2015. godinu. Ukupno ostvareni tekući prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva iz prihoda budžeta su 2.450.574.999, što je 86,6% od planiranog iznosa budžeta za 2015. godinu. Ukupno ostvareni rashodi i izdaci su 2,186.647, što je 77,27 % od planiranog.
„Finansijski su najznačajniji poreski prihodi, koji su planirani u iznosu od 1.633.641.227 dinara. Najzanačajniji su prihodi od poreza na dohodak i kapitalnu dobit i poreza na zarade.Najznačajniji neporeski prihod je prihod od imovine, naknade za korišćenje prirodnih dobara, građevinskog zemljišta“, rekla je Jelica Stojanović, načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove, obrazlažući Odluku o završnom računu budžeta.
U izveštaju o izvršenju budžeta u prvih šest meseci ove godine, navodi se da se budžet realizuje planiranom dinamikom, što je 46,86% prihoda i 42,48% rashoda.
Usvojeni su predlozi planova detaljne regulacije za izgradnju zatvorenog skladišta-hladnjače u delu naseljenog mesta Sušica, akumulacija „Pambukovica“ na reci Ub i „Pričević“ na reci Obnici.
Razmatrajući izveštaj o radu JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ za 2015. godinu, nekadašnji direktor, a sada zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić je rekao da je niži procenat realizacije budžeta Direkcije, posledica toga što se odustalo od izgradnje Hale sportova, što je sednica sa rebalasnom budžeta održana umesto u avgustu, tek u oktobru, pa nije imalo vremena da se urade tenderi, javne nabavke i sve ono što je zakonom potrebno.
„Svi tenderi i javne nabavke su završeni do 2015. godine, a poslovi su urađeni u 2016. godini. Ovo sada što Direkcija radi, radi se u skladu sa prošlogodišnjim programom.  U protekle četiri godine asfaltirano je 60 km. U ovakvom formatu, 2015. je maksimum rada Direkcije i ja sam vrlo zadovoljan“, rekao je Dragan Jeremić.
Usvajajući izveštaj o radu JKP „Vodovod-Valjevo“ za 2015. godinu, kao i u raspravi o načinu pokrića gubitka JKP „Vodovod. Valjevo“ za 2015. godinu, odbornicu su izneli primedne da se nagomilani problemi u funkcionisanju ovog preduzeća ne rešavaju poskupljenjem vode.
Direktor JKP „Vodovod-Valjevo“ Đorđe Milanović je naglasio da je poskupljenje vode samo jedna u nizu mera koje se preduzimaju.
„Otkrivanje nelegalnih priključaka, naplata zaostalih potraživanja, štednja na reprezentaciji, službenim putovanjima i dnevnicama, samo su neke od mera koje smo već preduzeli“, istakao je Milanovć.
Odbornici su usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova „Vidrak“, „Toplana“, Regionalnog hidrosistema Subo-Rovni „Kolubara“, Turističke organizacije Valjevo, Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina, Doma zdravlja, Apoteke „Valjevo“, Centra za socijalni rad, Matične biblioteke, Narodnog muzeja, Istorijskog kompleksa u znamenitom mestu u Brankovini, Modernoj galeriji, Centra za kulturu, Zmetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“, Međuopštinskom istorijskom arhivu,KUD „Abrašević“ i Ustanovi za fizičku kulturu „Valis“ za 2015. godinu.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…